Szacuny
2
Napisanych postów
172
Wiek
38 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
9194
Drugie podejście - znów nieudane. Kamyczki. Ciasto rosło pięknie, układało i formowało się pięknie, jednak po włożeniu do piekarnika bułeczki oklapły i kamyczki :D
Wszystko wg przepisu, mąka identyczna jak Twoja.
Na zdjęciu widzę chyba mąkę pszenną w garnku, ale w składnikach nie ma. Może to jest powód. Dodajesz pszenna mąkę?
Szacuny
9
Napisanych postów
4097
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
28862
Użyłem tylko mąkę razową, nie używałem pszennej. Może po prostu ten przepis nie spełnia Twoich oczekiwań. Te bułki nie będą takie jak ze sklepu, ale da się ugryźć.
Szacuny
3
Napisanych postów
176
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4549
Godzina to za dlugo, spalily sie od dolu. :/
A co powiecie na zastapienie wody mlekiem? W przepisach internetowych prawie zawsze jeset mleko zamiast wody.
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Wiek
45 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
20229
grrubas co do tego cukru to probowałeś bez niego?? Ja kiedyś zawsze piekłam zwykłego chleba i bez żadnego cukru, to pięknie wyrastał. pytam tak z ciekawości
pozdr.
Szacuny
11145
Napisanych postów
51525
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Również próbowałem kiedyś zrobić te bułeczki i wszystko szło dobrze dopóki nie włożyłem ich do piekarnika i nie zacząłem piec. Efektem końcowym były "bułki" o wysokości 1cm, trochę spieczone z zewnątrz i wilgotne w środku Drugi raz nie odważyłem sie próbować a chętnie bym zjadł takie bułeczki.