SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Twaróg po babciowemu. Opinie?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1103

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 444
Witam.
Co sądzicie o następującym przyrządzaniu sera twarogowego:
Do rondla z roztopionym masełkiem wrzucamy makaron (oczywiście uprzednio ugotowany) + kostka twarogu. Wszystko razem pichcimy na małym ogniu do roztopienia sera po czym dodajemy miodu/cukru/bananka (wg. uznania).
Tutaj pojawia się moje pytanie: Czy taka forma podawania białego sera jest wciąż pełnowartościowa i zdrowa?
Moje wątpliwości wynikają z analogii dla sera żółtego - nie poleca się jego topienia.

Jeśli było to już gdzieś poruszone - przepraszam, ale nie znalazłem.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 487 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10056
makaron durum twaróg i banan lub miód spoko posiłek i te masełko tez spoko, ale masło nie margaryna

NO pain NO gain

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 444
W to akurat nie wątpie, takie papu to niebo w gębie. Chodzi mi tylko o sposób przyrządzenia twarogu - a konkretniej jego roztopienie. Czy wpływa to na jakość takiego posiłku? Jest różnica między roztopionym a zwykłym twarogiem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 487 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10056
ale twaróg się nie stopi. ja np robie sernik low carb z samego sera i jajek i piekę w piekarniku i nic mi sie nie topi

NO pain NO gain

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Nie wpływa.

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 444
To dziwne. U mnie po pewnym czasie twaróg w rondlu robi się wręcz płynny i ciągnący ;P Tak czy inaczej dzięki za odp.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 487 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10056
a jaki ty masz ten twaróg ?

NO pain NO gain

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 444
Kupuję zawsze Twaróg Wiejski Lekki - Piątnicy lub zwykły chudy twaróg - Racibórz. Efekt ten sam - ok. 15 min na ogniu i twaróg zaczyna delikatnie się ciągnąć. Mówiąc, że robi się płynny trochę przesadziłem - jest to raczej coś w rodzaju kleistej papki (ciężko później gary domyć ;D)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 487 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10056
to na teflonie rób ;p

NO pain NO gain

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

redukcja masy ~30kgs

Następny temat

Zwiększenie masy i bieganie - ile białka, węglowodanów i tłuszczów

WHEY premium