Szacuny
11
Napisanych postów
625
Wiek
30 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
8862
Witam forumowiczów.
Czy istnieją jakieś sensowne metody przechowywania świeżych warzyw by starczyły do późnej zimy przy jak najmniejszej stracie wartości odżywczych?
Chodzi mi przede wszystkim o takie warzywa jak marchew, pomidory, rzodkiewki, ogórki, pomidory, może sałatę
Szacuny
430
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
poczytaj o blanszowaniu niestety trudno jest tak "zakonserwować" warzywa by nie straciły wcale wartości odzywczych gdyż nie ma takiego sposobu jednak zamrażanie to jedno z lepszych rozwiązań
Szacuny
11
Napisanych postów
625
Wiek
30 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
8862
ja mam dwie półki w zamrażalniku puste więc te 30kg by spokojnie weszło,
w garażu u mnie jest taka fest zamrażarka z piekarni, pojemna na 5 świń jak to mój szwagier mówi martwię się tylko o prąd bo pewnie trochę ciągnie, a warzyw mam sporo różnego rodzaju z działki na wsi, chyba będę musiał się zapoznać z mocą tego urządzenia