Produkty o niskim IG, żeby nie było niepotrzebnych skoków insuliny. Dzięki nim wydzielanie insuliny jest na stałym poziomie, a skoki glukozy praktycznie nie występują. A co też ważne, to produkty te pomagają nam walczyć z nieodpartą chęcią podjadania w chwilach kryzysu
Należą do nich np.:
* IG 50: kuskus, chleb orkiszowy, kiwi, sok pomarańczowy
* IG 45: zielony groszek, żurawina, świeży ananas, winogrona
* IG 40: truskawki, pumpernikiel, biała fasola, sok z jabłek, marchwi, makaron al dente
* IG 35: fasola, jabłka, śliwki, dziki ryż, siemię lniane, suszone pomidory, chrupkie pieczywo
* IG 30: czosnek, gruszki, niskosłodzone dżemy, cytrusy, pomidory
* IG 25: gorzka czekolada, wiśnie, jagody,
* IG 20: fruktoza (cukier owocowy), czereśnie, sok cytrynowy bez cukru, orzechy
* IG 15: zielone liściaste warzywa, cykoria, cebula, fasolka szparagowa, szparagi, cukinia, kiełki soi, grzyby, oliwki, por
* IG 5: suszone przyprawy
Reżimy treningowe: http://www.sfd.pl/Reżimy_treningowe_-t703169.html
..:: PRACTICE MAKES PERFECT ::..
..:: Life Is Too Short To Be Small ::..