SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pytanie co do wagi mięsa

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1251

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 161 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2689
Witam!
Mam pytanie ile mięso traci na wadze po ugotowaniu?
Wiem ze powinno sie wazyc przed obrobka ale mama mi ugotowała 1200 g biodrówki(wieprzowina - swoja droga do jakiego miesa to zaliczyc w dzienniku vitalmaxa?) i nie chce aby sie zmarnowało ale tez chce mniej wiecej kontrolowac ile zjem w danym dniu ,bo bede te mięso jadł jakies 3-4 dni.
SŁyszałem ze mieso traci jakies 20% swojej wagi ale czy to prawda?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 345
wychodzi na to że to prawda, przykład - 100g cyca przed ugotowaniem = ok 80g po ugotowaniu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 318 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 30092
wazysz przed ugotowaniem porcujejsz gotujesz i gotowe.
normalne ze waga po obrobce sie zmnenia woda odparowoje z miesa, ryz za to nia nasiaka.
zasada jest proste wazymy przed jakakolwiek obrobka !!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 69 Napisanych postów 11401 Wiek 35 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 44884
prawda. ok 20-30% procent po ugotowaniu. zauważyłem że zależy ile obróbka cieplna trwa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
to chyba normalne w zależności od ilości wody

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 161 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2689
Ok czyli będę liczył około 20% wiecej:) dzieki pozdro!
POLO - wiem ze przed obrobka sie powinno robic ale przeczytaj post otwierajacy temat dokładnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6263 Napisanych postów 76003 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754688
Biodrowka znajduje sie miedzy schabem a szynka, wiec wartosc odzywcza mniej wiecej podobna.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 161 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2689
Czyli liczyć jednak jako schab czy jako szynke?:D http://www.niam.pl/produkty/produkt/97-biodrowka_wieprzowa - znalazłem takie cos moze byc?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
tak może być a wartośc tłuszcfzu i tak określaj na oko bo czesto odbiega od tabel...

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6263 Napisanych postów 76003 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754688
Obojetnie. Kazdy kawalek jest inny, to tylko wartosc w przyblizeniu.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy moge brac trec thermo fat burner jestem mlody

Następny temat

Pulsometr jaki?

WHEY premium