Szacuny
3
Napisanych postów
161
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
2689
Witam!
Mam pytanie ile mięso traci na wadze po ugotowaniu?
Wiem ze powinno sie wazyc przed obrobka ale mama mi ugotowała 1200 g biodrówki(wieprzowina - swoja droga do jakiego miesa to zaliczyc w dzienniku vitalmaxa?) i nie chce aby sie zmarnowało ale tez chce mniej wiecej kontrolowac ile zjem w danym dniu ,bo bede te mięso jadł jakies 3-4 dni.
SŁyszałem ze mieso traci jakies 20% swojej wagi ale czy to prawda?
Szacuny
2
Napisanych postów
318
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
30092
wazysz przed ugotowaniem porcujejsz gotujesz i gotowe.
normalne ze waga po obrobce sie zmnenia woda odparowoje z miesa, ryz za to nia nasiaka.
zasada jest proste wazymy przed jakakolwiek obrobka !!