SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta redukcyjna podejście nr 3 :D

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1475

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 113 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4173
1.Ja osobiście używam Extra Virgin z pierwszego tłoczenia podobno najlepsza.
2.Nie smaż tylko piecz to chyba najlepsze rozwiązanie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 718 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4086
Nie zawsze się da czasami mało czasu :). Ok dzięki wielkie pójdę do sklepu zpobacze czy taką mają.

Pomogłem? :) Daj SOG'a.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Oliwę extra vergine wybierz, po zakupie włóż do lodówki i sprawdź czy mętnieje. Prawdziwa oliwa w temperaturze ~4 stopni Celsjusza mętnieje.
Mięso czy inny produkty smażone na patelni wykazują zdolność wchłaniania tłuszczu na którym są smażone, przy jednoczesnym parowaniu, tzn. ubytku wilgoci z przetwarzanego produktu, więc tłuszcz wykorzystywany do smażenia również powinno się wliczać, gdyż kaloryczność produktu po takiej obróbce może naprawdę bardzo wzrosnąć. Przykład nie dla zdrowej diety, ale obrazujący dość mocno zjawisko: frytki chłoną tłuszcz aż do 50% własnej objętości. Inne produkty jak mięso, jeśli dobrze pamiętam są to ilości 30%.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta pod cykl.

Następny temat

1996r

WHEY premium