Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
Jakie znacie substancje występujące produktach żywieniowych lub suplementy,które powodują lepsze wykorzystanie energii z tłuszczu dostarczonego w diecie? Na dietach low carb może być to przydatne zagadnienie,ale dopiero teraz zacząłem się nad tym zastanawiać.Wiem,że zielona herbata działa w taki sposób,a cóż jeszcze??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
kofeina
Zmieniony przez - NoLimit w dniu 2011-07-05 20:20:26
Zmieniony przez - NoLimit w dniu 2011-07-05 20:20:26
Moja domowa siłownia - http://www.sfd.pl/Moja_domowa_siłownia_:_-t563842.html
...
Napisał(a)
No tak,ale zapewne to nie koniec. Jakieś dalsze propozycje?
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
Możliwości organizmu odnośnie strawienia i wchłonięcia tłuszczu wynoszą 8-12 g/godzinę. Pamiętam, jak kiedyś jeden z forumowiczów pisał jak on i jego znajomi przy diecie tłuszczowej gdzie głównym źródłem tłuszczu były oleje czy oliwa dostawali rozwolnienia. Myślę iż przyczyną właśnie była zbyt krótka dyspozycja substratów dla enzymów. Podobnie jest z odżywkami białkowymi, gdzie skutkiem są gazy, wzdęcia, dyskomfort ze strony przewodu pokarmowego i biegunki. Dlatego moim zdaniem, na pewno przeszkodą w prawidłowym wchłanianiu i trawieniu będzie zbyt duża, jednoczesna porcja tłuszczy w pożywieniu, tzn. w posiłku gdzie nie będą występowały inne produkty, mogące odpowiednio wypełnić, żołądek i jelita (wtedy żołądek wypuszcza tzw. chymę co dłuższy czas, odpowiednio sortując porcje).
Poza tym, strawność tłuszczu jest dość wysoka, a tłuszcze mleka trawią się już w jamie ustnej, ważniejsza jest ich proporcja, rodzaj, jakość i źródło.
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2011-07-05 21:46:42
Poza tym, strawność tłuszczu jest dość wysoka, a tłuszcze mleka trawią się już w jamie ustnej, ważniejsza jest ich proporcja, rodzaj, jakość i źródło.
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2011-07-05 21:46:42
...
Napisał(a)
Dodam że jeśli chodzi Ci o substancje które moga być pomocne spalaniu i wykorzystywaniu tkłanki tłuszczowej używa się w suplach ketonów malionowych naturalnie wystepujących w malinach, teobromine występującą w ziarnach kakaowca. Spróbować możesz także herbaty yerba mate czy papryczek chili bogatych w kapsaicynę. Tak naprawdę takich substacji jest mnóstwo wykorzystywane są one w coraz to lepiej opracowywanych termogenikach.
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Zasadniczo to chodzi mi o substancje pomagające wykorzystać tłuszcz z pożywienia, bo załóżmy,że mam posiłek: kurczak(ok.150g),brokuł(z 200-250g), lniany(4 łyżki) i teraz się zastanawiam czy te 4 łyżki lnianego zostaną odpowiednio wykorzystane(dla mięśni) zakłądając,że następny posiłek o podobnej ilości tłuszczu nadejdzie za jakies 3-4h?
Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2011-07-05 22:41:21
Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2011-07-05 22:41:21
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
Osobiście nie martwił bym się tak bardzo o ich wykorzystanie organizm ludzki jest przystosowany do zmian i nie powinien mieć problemów. Nie jestem jakimś mega zwolennikiem diet "jem nie jem" ale z relacji osób widać że nie mają problemów z wykorzystywaniem.... No ale może Skalar coś znajdzie ja musze lecieć do pracy.
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Jeżeli nie występują problemy związanie z wydzielanie żółci to w normalnych warunkach fizjologicznych tłuszcz jest trawiony w 98%. Ponadto około 30% tłuszczy trawionych jest w żołądku przez lipazę żołądkową.
Jeżeli chcesz by transport i wykorzystanie substancji odżywczych zachodziło odpowiednio nie tylko zadbaj o ich dostarczenie ale również o to by zawartość wody w Twoim organizmie była odpowiednia.
Jeżeli chcesz by transport i wykorzystanie substancji odżywczych zachodziło odpowiednio nie tylko zadbaj o ich dostarczenie ale również o to by zawartość wody w Twoim organizmie była odpowiednia.
...
Napisał(a)
Aha,myślałem,że może jakieś herbatki ziołowe mogą być pomocne czy coś,ale z Twojej wypowiedzi wnioskuje ze nie mam sie chyba o co martwić
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
Problemy mogą powodować produkty termicznego przetwarzania tłuszczy jak polimery tłuszczowe, monomery cykliczne, izomery geometryczne i pozycyjne natomiast jeżeli chodzi o pojedyncze substancje i ich wpływ na przyswajalność, wykorzystanie tłuszczy to niestety nie mam żadnych informacji w literaturze jaką posiadam.
Polecane artykuły