SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Penne z kurczakiem w sosie z orzechami

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4045

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1068
Cześć, zacznę od tego, że to mój pierwszy przepis na forum, i dopiero zaczynam ćwiczyć - cel: masa:D

Do tej potrawy będziecie potrzebować:

100g makaronu Penne (rurki)
100g piersi z kurczaka
30g orzechów włoskich (garść)- zemleć w maszynce
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki sosu do makaronów (ja użyłem bolońskiego Łowicza)
przyprawy: kebab/gyros, zioła prowansalskie, papryka słodka

orientacyjny czas przygotowania: 25 minut

1. Do miseczki wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, przyprawy (na oko, całość dokładnie mieszamy i łączymy z pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.


2. W/w mieszankę należy przesmażyć na patelni, i dodać ok. 2 łyżek sosu wedle własnego gustu (ja dałem boloński, czasem daję tao tao, meksykański itd). Do wszystkiego wsypujemy zmielone (nie muszą być dokładnie) orzechy włoskie, których zadaniem jest zagęszczenie sosu/oliwy

3. Do wszystkiego na patelnie dorzucamy makaron Penne ugotowany al'dente i dokładnie mieszamy




4. A tak o to wygląda gotowe danie z dekoracją SMACZNEGO!


WARTOŚCI (przybliżone):
B - 44
W - 81
T - 45 (jak dacie 1 łyżkę oliwy z oliwek będzie ok 32g tłuszczu w potrawie)

wartość energetyczna - 932 kcal (z 1 łyżka oliwy - 817 kcal)


p.s. starałem się jak mogłem z wyliczaniem :) pozdrawiam

Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2011-08-13 21:23:47
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1068
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51765 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349848
jak dodajesz fotki kopiuj zawsze direct link, inaczej się nie wyświetlają, zmniejszaj także ich rozmiar do 400x300 najlepiej, dorzucam tylko jedną fotkę bo są za duże i przepis byłby mało przejrzysty.

pzdr/

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 904 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 43576
dobrze wygląda, jem często takie coś, tylko penne daję pełnoziarniste np lubelli albo 5 zbóż;

białka mi tu nie wychodzi 44 g, ja daję 2 razy więcej mięsa na porcję, żeby tego białka chociaż ze 40 g wyszło
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
przepis typu: jak dorzucić makaron do smażonego mięsa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1068
no mi tak wyszło, zależy jaki masz makaron, mój miał 12.5g białka
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Placuszki soczewicowe na czerwono_ by Zyrafka198

Następny temat

[LC] Chałwa

WHEY premium