[ART]PORADNIK DLA POCZĄTKUJĄCEGO
http://www.sfd.pl/PORADNIK_DLA_POCZĄTKUJĄCEGO_ADEPTA_KULTURYSTYKI_[by_maniak7000]_-t969992.html
------------------------
Lubię SOGi - smaczne są
...
Napisał(a)
dzial suple.. hmm to o suplach sie dowiesz.... dzial odzywianie.. i tam nie pomoga z odzywianiem.. ?? nie ma bardziej kompetentnego dzialu heh w tej sprawie :P
...
Napisał(a)
Surowe jaja faktycznie mogą być słabą opcją ze względu na gorszą która wynika ze specyficznej struktury albuminy jajecznej niepoddanej odpowiedniej obróbce i zawartości inhibitorów trypsyny, czyli substancji które dezaktywują enzymy trawienne.
Mi szkoda byłoby jaj od babci, ale jak po gotowanych źle się czuję, a to jedyna szybka i pożywna opcja - to OK. Przecież jaja to nie tylko białko.
Jedzenie regularnie bardzo dużej ilości jaj z punktu widzenia zdrowotnego nie jest jednak opcją najkorzystniejszą.
Co do indeksu glikemicznego - to nie jest parametr którym należałoby się jakoś specjalnie przejmować już z definicji, do użytku w ramach komponowania diety jest "ładunek glikemiczny", który bierze pod uwagę również zawartość weglowodanów w pokarmie. Ale i on nie powinien stanowić wytycznej, a jedynie pewien punkt odniesienia.
Ciekawostka: rafinowana fruktoza ma skrajnie niski indeks glikemiczny...
Mi szkoda byłoby jaj od babci, ale jak po gotowanych źle się czuję, a to jedyna szybka i pożywna opcja - to OK. Przecież jaja to nie tylko białko.
Jedzenie regularnie bardzo dużej ilości jaj z punktu widzenia zdrowotnego nie jest jednak opcją najkorzystniejszą.
Co do indeksu glikemicznego - to nie jest parametr którym należałoby się jakoś specjalnie przejmować już z definicji, do użytku w ramach komponowania diety jest "ładunek glikemiczny", który bierze pod uwagę również zawartość weglowodanów w pokarmie. Ale i on nie powinien stanowić wytycznej, a jedynie pewien punkt odniesienia.
Ciekawostka: rafinowana fruktoza ma skrajnie niski indeks glikemiczny...
Poprzedni temat
creatine xtra(activlab)+cell pump+muscle up protein
Następny temat
Po treningu
Polecane artykuły