Szacuny
3
Napisanych postów
111
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1298
Witam, jestem na redukcji. Czytam sobie czytam, szukam źródła zdrowych tłuszczy i białka zarazem, bo tego mi tylko do mojej diety brakuje. Idealne źródło -ryby. Pytanie jakie ryby? Świeżego fisha nie zawsze da rade zrobić lub kupić. Rozwiązaniem mogą być czasem rybki wędzone. Wiadomo łosoś, makrela.
Ale co powiecie o śledziu wędzonym? Bez tam żadnych zalew,oleju,pomidorów, zwykły wędzony śledź. Ryba tłusta, ale ponoć rybi tłuszcz jest potrzebny i wręcz wymagany w diecie. Patrząc na wartości odżywcze : Białko w 100g 25g/ Tłuszcz w 100g 21g.
Szukałem czegoś o śledziu czy ktoś pisał, albo wstawiał swoją diete, niestety niczego nie znalazłem. A dlaczego? Sam nie wiem... Czekam na odpowiedzi i opinnie
Szacuny
3
Napisanych postów
111
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1298
Ale może mi ktoś uzasadnić dlaczego taka ryba wędzona jest zła do codziennego lub jeśli nie codziennego to przynajmniej często jedzenia? Jedyne przeciwwskazanie jakie znam to że ma działanie( w dodatku niewielkie) rakotwórcze.. Ale co przy dzisiejszej chemii ładowanej w produkty nie ma...
Nie ma tych informacji ani w wyszukiwarce SFD ani w całym internecie..
Szacuny
40
Napisanych postów
6924
Wiek
34 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
117946
tak jak piszesz, chodzi o związki rakotwórcze będące wynikiem wędzenia, więc jesli na codzien mamy w jedzeniu chemie to po co dodatkowo, swiadomie, jeszcze dokładać?