Cos dla wielbicieli sera plesniowego :)
Na patelni podgrzewamy szpinak (ja uzywam brykietu ale moze byc w lisciach), do tego kruszymy ser plesniowy - ilosc dowolona, ja na jedna porcje daje 100-120g. Trzeba to mieszac zeby ser polaczyl sie ze szpinakiem. Na talerzu kroimy pomidory (ja do jednej porcji daje dwa). Jak nam na patelni ser sie ladnie roztopi i cala masa bedzie plynna to zalewamy nia pomidory.
Wartosci dla jednej porcji ze 120g sera:
430.8 kcal
24.0 białka
37.2 tłuszczy
0.1 węglowodanów
Robilem tez inna wersje, zamiast szpinaku daje brokula, tez bardzo dobre.
Jedyna uwaga jest taka, ze pomidor musi byc, jest slodkawy przez co przelamuje slony smak sera.
Niestety zdjecie brzydkie, zrobilem wczoraj na szybkiego (bo mi sie jesc strasznie chcialo ;) i nie zwrocilem uwagi, ze nieostre.
Polecam, szybkie i pyszne :)
Zmieniony przez - __Logan__ w dniu 2011-09-27 13:15:05
"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."