SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta Low Carb do poprawy

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 499

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 194
Witam. Bardzo proszę o poprawienie diety Low Carb. Pierwszy raz w życiu układałem sobie dietę, proszę o wyrozumiałość.
Wiek: 23 lata
Płeć: Mężczyzna
Wzrost: 178
Waga: 86 kg
Celem jest oczywiście redukcja fatu.

Zapotrzebowanie kaloryczne przy uwzględnieniu treningu siłowego trwającego 75 minut średniej intensywności: 2839 kcal

Pierwsze 2 tygodnie: (do 30 g węglowodanów/ dobę)

W: 30 g = 120 kcal
B: 172 g = 688 kcal (2g/kg)
T: 225 g = 2031 kcal

6 posilków:

I posiłek
Mięso z piersi kurczaka 120 g
Oliwa z oliwek 40 g
Jaja kurze całe 2 szt. 120 g
Orzechy włoskie 50 g (jako przekąska po posiłku)
B-46 T-84 W-2 (944 kcal)

II posiłek
Mięso z piersi kurczaka 120 g
Oliwa z oliwek 40 g
Sałata
Ogórek zielony
B-27 T-42 W-2 (484 kcal)

III posiłek
Tuńczyk w wodzie 120 g
Oliwa z oliwek 40 g
B-25 T-41 W-0 (468k kcal)

IV posiłek przed treningiem
Mięso z piersi kurczaka 120 g
Orzechy włoskie 40 g
Sałata
B-33 T-28 T-2 (388 kcal)

V posiłek po treningu
Banan 120 g
B-1 T-0 W-26 (114 kcal)

VI posiłek
Makrela wędzona 120 g
Jaja kurze całe 3 szt. 160 g
B-42 T-32 W-1 (459 kcal)
Razem: B-175 T-227 W-33

Po pierwszych dwóch tygodniach (do 150 g węglowodanów/dobę)
2839 kcal
W: 150 g = 600 kcal
B: 172 g = 688 kcal
T: 172 g = 1551 kcal

I posiłek
Płatki owsiane 70 g
Mleko 0,5% UHT 150 g
Orzechy włoskie 50 g
B-21 T-38 W-53 (642 kcal)

II posiłek
Mięso z piersi kurczaka 140 g
Oliwa z oliwek 20 g
Ryż brązowy 40 g
Ogórek
Sałata
B-34 T-23 W-29 (458 kcal)

III posiłek
Tuńczyk w wodzie 140 g
Oliwa z oliwek 30 g
B-29 T-32 W-0 (339 kcal)

IV posiłek przed treningiem
Mięso z piersi kurczaka 140 g
Oliwa z oliwek 50 g
Ryż brązowy 50
Sałata
B-34 T-53 W-35 (749 kcal)

V posiłek po treningu
Banan 120 g
Ser twarogowy chudy 50
B-11 T-1 W-28 (164 kcal)

VI posiłek
Makrela wędzona 120 g
Jaja kurze całe 3 szt. 160 g
B-42 T-32 W-1 (459 kcal)

Razem:
B-172 T-178 W-146 (2869 kcal)

Z góry dziękuję bardzo za pomoc.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Nadmiar niacyny (wit B3)

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny.

WHEY premium