W ostatnim Muscular Development przeczytałem, że : badano Koreańskich kulturystów jedzących 4,3 gramy białka na kg/mc. Dowiedziono że taka ilość nie prowadzi do kwasicy organizmu jednak wpływa na utratę wapnia, potasu i fosforu. Należy zatem przyjmować te minerały.
To co z wielką ilością warzyw które powinniśmy jeść w dosyć dużych ilościach? Fakt, tam są minerały ale dużo łatwiej i taniej byłby zaopatrzyć się w suplementy?
Może głupie pytanie, ale kurde te warzywa szczególnie w zimie są mega drogie... :/ Pewnie podacie mi zaraz jakieś tanie przykłady i tak pomimo tego to chyba najdroższa część mojej diety.
Pozdrawiam!
http://www.sfd.pl/tomaszS/_Dziennik_treningowy.-t880903.html DZIENNIK (zapraszam!)
http://www.sfd.pl/Schudłem!!_:_Nowe_fotki_str_4_i_8-t456674.html <- moje historia - fotki.