SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Milk Protein Isolate (Milk)

temat działu:

Encyklopedia Suplementów

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 597

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11389 Napisanych postów 72661 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958285
Milk Protein Isolate (Milk) - proteiny wyizolowane z mleka w skład których wchodzą białka kazeinowe stanowiące około 80% frakcji białkowej oraz białka serwatkowe stanowiące 20%. W przeciwieństwie do dość pospolicie używanych w przemyśle spożywczym koncentratów białka mleka charakteryzują się wyższą procentową zawartością białka i trochę szybszym trawieniem. Koszty związane z pozyskaniem surowca są nieco niższe niż koszty związane z obróbką technologiczną mającą na celu otrzymanie czystych białek kazeinowych czy serwatkowych, stąd też produkty oparte o izolaty białek mlecznych cechują się trochę niższą ceną niż odżywki oparte o WPC, WPI, WPH czy kazeinę micelarną. Izolat białka mleka charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą, w porównaniu do białka wzorcowego FAO 9uznawanego za wyznacznik jakości białka) zawierają więcej BCAA i lizyny, co z punktu widzenia sportowców jest korzystne.
Izolaty protein mlecznych wchodzą w skład odżywek wysokobiałkowych, węglowodanowo białkowych, a także wybranych preparatów typu MRP (zamienników posiłku). Polecane są jako uzupełnienie diety w wysokojakościowe białko zwierzęce osobom o zwiększonym zapotrzebowaniu na ten składnik diety - przede wszystkim sportowców.

Dawkowanie: wg indywidualnych potrzeb, zazwyczaj po 30 – 90g na dobę.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Metionina

Następny temat

Mixed Fatty Acids

WHEY premium