SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

WPH - hydrolizat białka serwatkowego

temat działu:

Encyklopedia Suplementów

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8670

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11391 Napisanych postów 72666 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958378
WPH - hydrolizat białka serwatkowego, czyli proteiny mlecznego pochodzenia otrzymywane w procesie technologicznym zwanym hydrolizą, doprowadzającą do "rozbicia" długich łańcuchów peptydowych na krótsze, które szybciej ulec mogą trawieniu. Hydrolizaty zazwyczaj są deficytową w laktozę i tłuszcze. Stanowią dobre rozwiązanie w okresie potreningowym, szczególnie polecane osobom z nietolerancją cukru mlecznego, a także alergikom. W dietetyce sportowej hydrolizat białka serwatkowego cieszy się wysokim prestiżem, stosowany jest przede wszystkim przez sportowców wyczynowych różnych dyscyplin, ze szczególnym uwzględnieniem kulturystyki i fitness. Hydrolizat białka serwatkowego zarówno z powodu składu aminokwasowego jak i lekkostrawności oraz rozpuszczalności oraz jest wartościowym uzupełnieniem sportowej diety. WPH wchodzi w skład odżywek białkowych węglowodanowo-białkowych, batonów proteinowych, posiłków typu MRP. Hydrolizat białek serwatkowych nadaje się do spożywania zarówno w okresie budowania dobrej jakościowo masy mięśniowej jak i w czasie redukcji tkanki tłuszczowej. Nie poleca się stosowania WPH w okresach długich przerw od przyjmowania pokarmów, ze względu na szybką kinetykę trawienia i wchłaniania.

Dawkowanie: indywidualnie, wg potrzeb, zazwyczaj zaraz po treningu i ewentualnie po przebudzeniu.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

WPC/koncentrat białka serwatkowego

Następny temat

Izolat białka serwatkowego CFM (WPI)

WHEY premium