PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźGdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
jednak co za problem dolać wody dopiero przed treningiem?
NAJCZĘŚCIEJ POLECANE SUPLE !!!
http://www.sfd.pl/***NAJCZĘŚCIEJ_POLECANE_w_OiS***-t963318.html
NIE WIESZ JAKI CYKL SOBIE UŁOŻYĆ? ZAJRZYJ
-http://www.sfd.pl/***Gotowe_zestawy_ze_znanych_produktów_sklepu_SFD***-t793565.html
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
Powiedz swojemu koledze że może on umrzeć
nie pytajcie w internecie bo ktoś może wam wcisnąć kit tak jak ja przed chwilą
Polecam studia techniczne typu: inżynieria chemiczna i procesowa, technologia żywności, towaroznawstwo itp
ponieważ jest tam wiele przedmiotów chemicznych takich jak np. biochemia tam wykładowca bez trudu odpowie na takie pytanie
ewentualnie można zasięgnąć informacji w fachowej literaturze...
ja nad aminokwasami nigdy dłużej nie dumałem poza tym biochemia dopiero przede mną na 3 semestrze ale...
fakt że nie ulegają one hydrolizie z wodą i są produktem powstałym z hydrolizy enzymatycznej protein
oraz to że analiza składu aminokwasowego przeprowadzana jest w kwaśnej hydrolizie (6 M HCl + 0.5% fenol) przy temperaturze 110 stopni przez 24 godziny sugeruje że raczej w zwykłej wodzie której pH jest obojętne nic im się raczej złego nie stanie
po prostu jak rozpuścisz to masz wodny roztwór aminokwasu
ale ja się nie znam to tylko moje przemyślenia
edit:
tak czy siak nie bałbym się o rozpuszczone w wodzie aminokwasy
ale wolałbym robić tak jak jak pisze anubis czyli dwie godzinki przed spożyciem przygotowywać sobie odżywkę.
ps. jak pomogłem to soga proszę
Zmieniony przez - zielony90 w dniu 2011-11-20 01:25:24
wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, ważna jest dawka
anubis84Trochę kiepski pomysł, powinno sie raczej spożyć w krótszym terminie, np jak idziesz na siłkę to robisz aminki i po treningu (ok 90 min ) je pijesz to ok, a jak cały dzień leżą to nikt nie wie co z nimi się dzieje.
nie do konca bo:
solarosStability of amino acid mixtures in solution. 2. Stability of amino acid infusion solutions.
Seydel, H.; Voigt, R. VEB Berlin-Chem., Berlin, Ger. Dem. Rep. Pharmazie (1972)
Similar results were obtained with 11 individual amino acids [lysine (I), histidine (II), methionine (III), phenylalanine (IV), tryptophan (V), arginine (VI), glycine, threonine, valine (VII), leucine, isoleucine] as with mixts. of these. The reactions of individual amino acids with O, Na pyrosulfite and O, and sorbitol (VIII) or with the reducing impurities contained in VIII are significant. After storage of VIII-free mixts. sterilized at 120 and satd. with N, and kept 1.5 years at 20, all remained stable, whereas when stored in the presence of I, after 1-1.5 years at 20, there were losses of 11% for V and of 6-8.5% for I, II, III, IV, V, VI, and VII. Addn. of small amts. of Na pyrosulfite (NaS2O5) increased the stability of VIII-contg. solns. when sufficiently satd. with N. After storage for 1.5 years in Jena glass infusion bottles, solns. were regarded as stable when there were losses of <10% of active substance. Similar changes were found in mixts. as in individual amino acids. There was no evidence of any interactions between amino acids. Storage of mixts. for 1.5 years resulted in losses of .apprx. 10% for I, II, III, and V and of .apprx.5% for the others. With solns. incompletely treated with N or sterilized for longer periods, impurities deriving from V could be detd. chromatographically. Only under optimum N satn. (possible only by intense gassing during prepn. of soln. and by use of specially airtight equipment) can the discoloration and amino acid losses seen in NaS2O5-contg. solns. be reduced to a min. With sufficient inert gas treatment of solns. and purest qualities of VIII having least impurities in reducing sugars, strong discoloration of amino acid infusion solns. can largely be avoided.
przez okres 1,5roku 'straty' wynosza miedzy 5-10% pomiedzy 11 roznymi aminokwasami
spokojnie mozesz zrobic shake
zapomniec gdzie go polozyles
a po roku jesli sobie przypomnisz - spokojnie go wypic
Zmieniony przez - solaros w dniu 2011-11-20 02:33:42
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
swoją stabilność zawdzięczają za pewnie budowie (nie wnikam w tekst)
solaros dobra robota
wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, ważna jest dawka