Szacuny
5
Napisanych postów
7641
Wiek
39 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
41205
Czas przygotowania: 20 min
Składniki: 8-10 porcji
400g makaronu (drobne muszelki) -- ciężko znaleźć makaron razowy w tej postaci
350g chudej drobiowej wędliny
2 pęczki pietruszki
2 łyżki majonezu light
maggi
pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szynkę z kurczaka kroimy na małe kosteczki, pietruszkę siekamy jak tylko najdrobniej się da. Wszystko razem mieszamy w misce, dodając majonez -- oczywiście tylko light i tylko dwie płaskie łyżki, maggi i pieprz do smaku. Sałatkę podajemy schłodzoną z lodówki.
Szacuny
5
Napisanych postów
7641
Wiek
39 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
41205
Czy ja wiem. Makaron jest razowy, co prawda nie na zdjęciu ani Video, bo ciężko go znaleźć w takiej formie, ale można. A wędlina drobiowa, zobacz na Video, to praktycznie sucha sprasowana pierś z kury. Można ją zamienić na grillowaną piersią pokrojoną w kostkę (najpierw grillowanie później krojenie). Na masę jak znalazł i zawsze bardziej dietetycznie niż McDonald ;)
Szacuny
3035
Napisanych postów
51765
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349848
tylko wiadomo jak to z wędlinami jest 50% mięsa, 50% dodatków nie koniecznie zdrowych, z grillowaną czy pieczoną pewnie też fajnie wejdzie. ja bym tam jeszcze pomidora np dorzucił.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
5
Napisanych postów
7641
Wiek
39 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
41205
Tak więc dla dobra fit przepisu dajemy grillowaną kurę ;) ale innych składników bym nie wrzucał. 2 pęczki drobno posiekanej pietruszki nadają super smaku. Pomidor już by go pewnie zabił. Polecam spróbować tak jak w przepisie, ew. później modyfikować :)
Szacuny
9
Napisanych postów
4097
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
28862
fakt ta wędlina średni pomysł, szczególnie te prasowane, zdziwiłbyś się co w niej siedzi ja bym zdobił tą sałatkę z mięsa z pieczonego udka kurczaka, fakt że trzeba obrać mięcho z kości ale jak jest jeszcze ciepłe to schodzi ładnie