Składniki (na jedną porcję chlebka a w zasadzie bułki):
- Puszka tuńczyka (130g)
- Trzy białka jajka
- Odżywka białkowa (20g)
- Mąka kokosowa (2 łyżeczki)
Kroki:
* Wszystkie składniki wrzucamy razem i miksujemy, blendujemy czy mieszamy w dowolny inny sposób by uzyskać jednolitą masę
* Przygotowujemy całość do włożenia do piekarnika, np. wykładając to na folię do pieczenia i formując w dowolny kształt
* Wkładam do piekarnika, pieczemy przez około 15 minut w temp. 180 stopni
* Jedzenie jest gotowe od razu po wyjęciu, można się delektować smakiem tuńczyka
Wartości kaloryczne (na podaną porcję):
Białko - 56g
Tłuszcze - 5g
Węglowodany - 2g
Uwagi:
* Można to zjeść na słodko (smarując sobie np. chałwą do której przepis na forum)
* Można też na przykład posmarować trochę majonezem, dodać warzywa i już w ogóle mamy super kanapkę