do kazdego pelnowartsciowego posilku dodaje jakis 1 owoc ( male typu. mandarynki, kiwi itp. po 2-3 sztuki) zauwazylem ,ze jedynym posilkiem gdzie wystepuje warzywo to kolacja jako dodatek do twarogu czy tunczyka i jaj. sa to tylko pomidro cebula szczypior i polskie ogorki kiszone. czy taka nie wielka ilosc warzyw wystraczy?
...
Napisał(a)
Witam,
do kazdego pelnowartsciowego posilku dodaje jakis 1 owoc ( male typu. mandarynki, kiwi itp. po 2-3 sztuki) zauwazylem ,ze jedynym posilkiem gdzie wystepuje warzywo to kolacja jako dodatek do twarogu czy tunczyka i jaj. sa to tylko pomidro cebula szczypior i polskie ogorki kiszone. czy taka nie wielka ilosc warzyw wystraczy?
do kazdego pelnowartsciowego posilku dodaje jakis 1 owoc ( male typu. mandarynki, kiwi itp. po 2-3 sztuki) zauwazylem ,ze jedynym posilkiem gdzie wystepuje warzywo to kolacja jako dodatek do twarogu czy tunczyka i jaj. sa to tylko pomidro cebula szczypior i polskie ogorki kiszone. czy taka nie wielka ilosc warzyw wystraczy?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
ale wystarczy do czego? żeby żyć? żeby nie nabawić się niedobrorów?
Trzeba byłoby przeanalizować Twój jadłospis pod względem podaży wszystkich niezbędnych składników, sprawdzić czy nie ma niedoborów.
Jesli chodzi o kwestię "optymalizacji" diety - to warzywa są
źrodłem rozmaitych bioaktywnych związków, i szkoda że ich nie dostarczasz
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2012-01-26 14:21:25
Trzeba byłoby przeanalizować Twój jadłospis pod względem podaży wszystkich niezbędnych składników, sprawdzić czy nie ma niedoborów.
Jesli chodzi o kwestię "optymalizacji" diety - to warzywa są
źrodłem rozmaitych bioaktywnych związków, i szkoda że ich nie dostarczasz
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2012-01-26 14:21:25
...
Napisał(a)
Chodzi mi o rownowage owoce-warzywa w diecie. problem polega na tym, ze mam niewielkie pole maneweru gdyz wiekszosc warzyw nie lube jesc na surowo. moze procz marchwi gorszku i kukurydzy konserwowej.. A smazenie ich jako dodatek do mięska to raczej nie jest zdrowy sposob ich konsumpcji.
Polecane artykuły