Mam takie pytanie bo w diecie mam posiłek: pierś z kurczaka, biały ryż i papryka.. I czy muszę pierś z kurczaka jeść gotowaną czy mogę paprykę i pierś podsmażyć na np. Oliwie z Oliwek czy nie mogę czy to zmieni wartości odżywcze kurczaka ?
...
Napisał(a)
Witam!
Mam takie pytanie bo w diecie mam posiłek: pierś z kurczaka, biały ryż i papryka.. I czy muszę pierś z kurczaka jeść gotowaną czy mogę paprykę i pierś podsmażyć na np. Oliwie z Oliwek czy nie mogę czy to zmieni wartości odżywcze kurczaka ?
Mam takie pytanie bo w diecie mam posiłek: pierś z kurczaka, biały ryż i papryka.. I czy muszę pierś z kurczaka jeść gotowaną czy mogę paprykę i pierś podsmażyć na np. Oliwie z Oliwek czy nie mogę czy to zmieni wartości odżywcze kurczaka ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Możesz podsmażyć, byle nie w głębokim tłuszczu
Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_kalik-t1087033.html
...
Napisał(a)
Z reguły gotowane jest zdrowsze i przez gotowanie żywnośc nie traci tylu składników i mikroelementów co podczas smażenia nawet jeżeli smażyłbyś na oliwie z oliwek,więc ja polecał bym ci jednak gotować.
...
Napisał(a)
Wiadomo, że gotowanie zdrowsze jest.
Ale też kiedyś chciałem być taki "prozdrowotny", że tylko gotowałem kurczaka. Na dłuższą metę niestety już mi wychodziło to nosem Oczywiście eksperymentowałem żeby zmieniać troszkę smak - curry, inne przyprawy itp itd. , ale już miałem z deczka dość.
Potem przerzuciłem się a pieczenie i tak zostało do dziś Piekę zarówno kurczaka jak i rybę Przypraw jest od groma, w piekarniku nieco inaczej smak rozchozdi się niż podczas gotowania.
Ale jeżeli mama robi mięsko "gyros" podsmażane - również bardzo chętnie przyjmę
WSZYTKO Z UMIAREM I WYCZUCIEM - NIE DAJ SIĘ ZWARIOWAĆ
Pzdr
Ale też kiedyś chciałem być taki "prozdrowotny", że tylko gotowałem kurczaka. Na dłuższą metę niestety już mi wychodziło to nosem Oczywiście eksperymentowałem żeby zmieniać troszkę smak - curry, inne przyprawy itp itd. , ale już miałem z deczka dość.
Potem przerzuciłem się a pieczenie i tak zostało do dziś Piekę zarówno kurczaka jak i rybę Przypraw jest od groma, w piekarniku nieco inaczej smak rozchozdi się niż podczas gotowania.
Ale jeżeli mama robi mięsko "gyros" podsmażane - również bardzo chętnie przyjmę
WSZYTKO Z UMIAREM I WYCZUCIEM - NIE DAJ SIĘ ZWARIOWAĆ
Pzdr
Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_kalik-t1087033.html
...
Napisał(a)
hmm no pewnie że przez poł roku nie można wcinać wyłącznie gotowanego kurczaka, ale pieczenie odbywa sie w temperaturze około 2x wyższej niż gotowanie a wtedy jak wczesniej pisałem uciekaja nam te cenne mikroelementy.Możesz w tygodniu gotować a w wekendy pozwolić sobie na pieczenie i smażenie z małą ilością oliwy lub podduszanie co jest w miare pośrednim sierodkiem.powodzenia :)
...
Napisał(a)
Ale czy tego ucieka aż tak dużo? Na pewno więcej...
Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_kalik-t1087033.html
...
Napisał(a)
W którymś z numerów Kifa był ten temat poruszony.I zdecydowanie wygrało gotowanie na parze smażenia zas powinnismy unikać.
...
Napisał(a)
A jak gotować na parze, to jakie przyprawy polecacie ?
Wreszcie mam pieniądze na dietę :)
...
Napisał(a)
przyprawiać po parowaniu ziolami najlepiej mieszankami
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Polecane artykuły