SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Modyfikowane, sztuczne mieso wprowadzane na rynek juz w LISTOPADZIE !

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

Ilość wyświetleń tematu: 2489

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Hekade TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 397 Napisanych postów 12822 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 107749
nie wyobrażam sobie tego jak wprowadzą to g*wno na rynek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Hekade - powiem Ci tak
wedlina w sklepach dzieli sie na:
- gnój tani (10zł/kg)
- gnój drogi (35zł/kg)
Z jednego kg szynki wieprzowej mozna zrobic 2-3 kg wyrobu
Trzoda chlewna drozeje, dochodza do tego koszty uboju zwierzecia, obrobki tego miesa, wyplaty dla pracownikow, itd..
Gdyby przecietny zaklad miesny produkowal wyrob z zawartoscia miesa 80-90% to by po prostu splajtował.
Sa ludzie ktorzy mniej wiecej orientuja sie co kupuja poniewaz wielkiego wyboru nie ma. Uwierz mi ze szynka za 35 zł od takiej za 10 zł rozni sie TYLKO metoda obrobki i przyprawami.
Troche lat na roznych zakladach miesnych przepracowalem :) i doszlem do wniosku ze jak chcesz miec dobry wyrob to zrob go sam :) to wcale nie jest takie trudne jak by się moglo wydawać. A co najwazniejsze wydacie na to tyle samo co za gnoj w sklepie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Hekade TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 397 Napisanych postów 12822 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 107749
zgadza sie ale komu sie chce chodować krowe koło domu i kolo niej robic :P ludzie wolą zatruwać sie gnojem sklepowym :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 1930 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 30461
hehe dzięki .

No mamut ma racje, ale co tu się rozdrabniać ... prawie wszystko jest tak robione aby tylko obniżyć koszty.

Weźcie nawet fermy kur... gdzie jedna kura potrafi znieść powiedźmy 100 jajek dziennie

Co innego zjeść jajko fermowe a co innego swoje ( mieszkam prawie na wsi )

Ja osobiście bazuje na piersiach kurczaka ewentualnie wołowinie... widzę chociaż co kupuje.

Te mielonki / szynki to dla mnie śmieszne..

Ostatnio w biedronce widziałem parówki - 11% mięsa

Nie siłą lecz odwagą zdobywaj!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Hekade TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 397 Napisanych postów 12822 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 107749
Trimax49
Ostatnio w biedronce widziałem parówki - 11% mięsa


To nie wiesz ze w parówce jest tyle miesa co na mtv muzyki :P
moj kolega kiedys robic redukcje na parówkach :P
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zapotrzebowanie

Następny temat

Rozciąganie-17 lat

WHEY premium