SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ile minut przed treningiem maksymalnie

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2386

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

17

Waga / wzrost

85-90kg / 185cm

Staż treningowy

PONAD 2 LATA

Cel cyklu

masa i siła

Stosowane już wcześniej suplementy

białko i bcaa

Stosowane wcześniej spalacze

żadne

Suplement stosowane przez ostatnie 60 dni wolnych od ilość dni wolnych od kreatyny

BCAA xplode powder

Informacje na temat diety (rozklad b/ww/tł na kg masy ciala, zapotrzebowanie kcal i bilans w diecie)

dieta jest
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3369 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 11510
Nie chodziło mi o obróbkę termiczną, a o rodzaj pokarmu. Po za tym, tak samo jeśli ktoś o to dba to gotuje a nie smaży mięso, więc wydaje się to też logiczne.

Spowalniać, może i nie spowalnia, tyle że to już inny rodzaj białka, cukrów i tłuszczy niż tych w profi, więc dodatkowa ilość skł. do przerobienia, choć też pewności nie mam, że to akurat ma jakiś wpływ. Na pewno różnią się czasem wchłaniania, ale to już inna bajka.

Nie mówię o samej skrobii ! Chodziło mi o połączenie skrobia+białko/proste+białko. A to, że akurat takie połączenie wzmacnia reakcję anaboliczną tkanki mięśniowej też jest logiczne. W końcu samo białko nie dało by żadnych korzyści budulcowych, a jedynie energetyczne, co dodatkowo obciążyło by organizm (rozkładanie białka na energię).

Ale tak jak Amen pisał w którymś temacie, już skończmy, bo zaśmiecamy, co jest faktem i za to przepraszam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 296 Wiek 39 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 857
W końcu samo białko nie dało by żadnych korzyści budulcowych, a jedynie energetyczne, - biologiczna rola aminokwasów jest o wiele szersza niż budowanie mięśni czy uczestniczenie w procesach energetycznych.

Nie chodziło mi o obróbkę termiczną, a o rodzaj pokarmu. na ropdzaj pokarmu składają się: pochodzenie, skład, sposób przetworzenia technologicznego, sposób przetworzenia kulinarnego, a nawet sposób pakowania i przechowywania.

Spowalniać, może i nie spowalnia, tyle że to już inny rodzaj białka, cukrów i tłuszczy niż tych w profi, więc dodatkowa ilość skł. do przerobienia, choć też pewności nie mam, że to akurat ma jakiś wpływ. Na pewno różnią się czasem wchłaniania, ale to już inna bajka. - warto więc wiedzieć o czym się mówi, unikniesz tym samym kolejnej gafy.

Nie mówię o samej skrobii ! Chodziło mi o połączenie skrobia+białko/proste+białko - napisałeś "skrobia" to raz, dwa - spożycie cukrów prostych z bialkiem przed wysiłkiem jest opcją nie gorszą.

s

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

jakie suplemety

Następny temat

Kre-Alkalyn 750mg Dawkowanie

WHEY premium