Potrzebne składniki:
100 g otrębów żytnich/pszennych (jeśli ktoś chce więcej węgli można dać owsiane)
125 twarogu chudego
100 g jogurtu naturalnego
45 g odżywki białkowej (u mnie UNS Econo czekoladowe)
szczypta proszku do pieczenia
1 białko jajka
można dodać suszone owoce/orzechy (ja dałem ok. 30g rodzynek)
1. Miksujemy 125g twarogu z białkiem jajka i 100g jogurtu naturalnego.
2. Dodajemy 45g odżywki białkowej i miksujemy.
3. Dodajemy 100g otrębów i szczyptę proszku do pieczenia i miksujemy.
4. Dosypujemy rodzynki i mieszamy masę.
5. Masę wykładamy do foremki/ na blachę (najlepiej na sreberku) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, ustawionego na 170 - 180 stopni na 35 - 40 min.
6. Gotowe batoniki
Wartości odżywcze:
758 kcal
B/W/T: 81g/54g/9g
Wartości są zmienne w zależności jakich otrębów dodamy. Jeśli ktoś chce mniej węgli, może nie dawać rodzynek.
Zmieniony przez - Remekk w dniu 2012-03-14 15:10:25