SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Batony białkowe, niskowęglowodanowe

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7310

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 19285

Potrzebne składniki:
100 g otrębów żytnich/pszennych (jeśli ktoś chce więcej węgli można dać owsiane)
125 twarogu chudego
100 g jogurtu naturalnego
45 g odżywki białkowej (u mnie UNS Econo czekoladowe)
szczypta proszku do pieczenia
1 białko jajka
można dodać suszone owoce/orzechy (ja dałem ok. 30g rodzynek)

1. Miksujemy 125g twarogu z białkiem jajka i 100g jogurtu naturalnego.

2. Dodajemy 45g odżywki białkowej i miksujemy.

3. Dodajemy 100g otrębów i szczyptę proszku do pieczenia i miksujemy.

4. Dosypujemy rodzynki i mieszamy masę.

5. Masę wykładamy do foremki/ na blachę (najlepiej na sreberku) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, ustawionego na 170 - 180 stopni na 35 - 40 min.

6. Gotowe batoniki



Wartości odżywcze:
758 kcal
B/W/T: 81g/54g/9g
Wartości są zmienne w zależności jakich otrębów dodamy. Jeśli ktoś chce mniej węgli, może nie dawać rodzynek.


Zmieniony przez - Remekk w dniu 2012-03-14 15:10:25
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91255
No rzeczywiście niskowęglowodanowe...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 19285
Jak nie dasz rodzynek, to węgla mają o wiele mniej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
Chyba raczej żurawiny. Rodzynki to przewaga tłuszczy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 302 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 109953
Regenat
Chyba raczej żurawiny. Rodzynki to przewaga tłuszczy.


chyba żartujesz... sprawdź sobie w tabelach :)

"...Tu jest Polska, tu sie kombinuje!..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
a no mój błąd. do kasacji
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 81 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1404
kiedyś robiłam podobne, ale otręby nadały im bardzo gorzki smak. Nawet moje psy nie chciały ich ruszyć :(

Zmieniony przez - 94sara w dniu 2012-04-26 10:26:40
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Deser "szarlotka" białkowa ;-)

Następny temat

[Paleo] Ryba na oliwie z warzywami

WHEY premium