SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zupa-krem z miesem mielonym i porami [LC]

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7595

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Moja kobieta dostala przepis od kolezanki na fajna potrawe i jak sie okazalo wpasowuje sie idealnie w zalozenia LC :)

Skladniki:
- 0,5kg miesa mielonego
- 2x serek topiony (po 100g sztuka)
- 2 pory
- bulion (ja uzywam bulionetki bo ma dobry sklad)
- pieczarki

W garnku robimy bulion, jak bedzie gotowy to wrzucamy serki topione i mieszamy az sie dobrze polacza.
Na patelni smazymy mieso mielone i pory pokrojone na plasterki, jak bedzie gotowe to wrzucamy do garnka i dodajemy pokrojone pieczarki.
Nastepnie gotujemy pod przykryciem na malym ogniu kolo 10min az pieczarki zmiekna.
Od razu zaznaczam, ze pieczarek nie podsmazamy - wrzucamy surowe.

Wartosci wg uzytych proporcji:
104g bialka
153g tluszczu
6g www

Polecam, zaj**iste :)


"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1863 Wiek 37 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 15456
153g tluszczu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 49 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 828
Ile tego bulionu zrobic?
I ile pieczarek?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 19285
Mama taką robiła na święta czy coś, jest konkretna, ale raczej nie jako posiłek w diecie, tylko dodatek od czasu do czasu :P
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1411 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 16215
zaj**ista zupa, w robocie raz na tydzien taka nam daja
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Pieczarek to zalezy ile chcesz, ja daje 4 srednie.

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 49 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 828
A bulionu?
Chcialbym dzisiaj to zrobic ale nie mam pojecia ile tego bulionu ma być

Zmieniony przez - NGB w dniu 2012-03-11 10:17:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Tak jak jest napisne na bulionetce.

Wstyd sie przyznac - robilem tydzien temu i nie pamietam czy pol litra czy litr
1

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

wołowina z kokosem i fasolka szparagową

Następny temat

Bezcukrowe cukierki !

WHEY premium