SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Reźba na sezon letni

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1174

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

19

Płeć

M

Waga

85

Wzrost

187

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

20-22%

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

szkoła, podbóka 8, trening 15stan sen 23 i wieczorne iterwały ale tylko raz w tyg

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

Siłownia 1,5roku , siatkówka - 5h tygodniowo

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Podobna do tej tylko wszystko było smażone i mało jadłem warzyw i owoców, teraz wszytsko gotowanie lub na parze i dużo owocow i warzyw

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

Bdb

Stosowana lub planowana suplementacja

Białko + mono od połowy kwietnia spalacz
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1348
Witam, proszę o ocenie diety redukcyjnej. Trenuje 2x w tyg FBW + aero 40 min bieżnia i raz w tygodniu interwały, od połowy kwietnia zacznę chodzić na basen raz w tyg. Cel : Max rzeźba na sezon letni :D
Dzień treningowy
Śniadanie WW/B/T/KCAL
Płatki owsiane 14/3/2/72
mleko 12/8/5/117
twaróg chudy 4/20/0/100
Banan 42/2/0/172
Orzechy Włosie 3/3/10/110
Razem 75/36/17/571

w szkole
Ciene pieczywo 56/6/2/240
wędliną, nie wiem
łososiem 3/5/2/56
WPC 80 z milk 15/33/7/260
Jabłko

przed treningiem

ryż 79/7/0/344
Kurczak 0/43/3/200


po treningu
ryż, 79/7/0/344
kurczak 0/33/6/181

kolacja
Ciemne pieczywo 18/2/0/80
twarog chudy 4/20/0/100
sałatka z tuńczyka nie wiem
jaja 0/14/11/153


335.220.60/2300


Śniadanie WW/B/T/KCAL
Płatki owsiane 14/3/2/72
mleko 12/8/5/117
twaróg chudy 4/20/0/100
Banan 42/2/0/172
Orzechy Włosie 3/3/10/110
Razem 75/36/17/571

w szkole
Ciene pieczywo 56/6/2/240
wędlina
łosoś 3/5/2/56
WPC 80 z milk 15/33/7/260
Jabłko

Obiad
Ziemniaki 80/9/0/360
Udko/Ryba 0/43/15/ 310
Surówka

Posiłek nr 4
Pieczywo ciemne 18/2/0/80
Twaróg 4/20/0/100
Sałatka z tuńczyka niewiem
Jaja 0/14/11/153
Ogórek zielony

Posiłek nr. 5
Wpc 80 15/40/7/260
Owoc/warzywo

275/215/65/2200


Zmieniony przez - Dziuplaa w dniu 2012-03-18 15:07:02
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 20191 Wiek 12 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 69241
Witam.
Dieta kwalifikuje się do poprawy.
Proponuje od początku :

https://www.sfd.pl/Przygotowanie_do_diety-t433273.html

https://www.sfd.pl/Zbiór_linków_działu_Odżywianie-t418003.htmla

Proponuje również wyliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne przy pomocy narzędzi z naszego portalu:

http://potreningu.pl/diety


Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1348
Wolał bym konkretnie co w niej jest nie tak ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Za mało kcal. Mam 183cm wzrostu, 86kg wagi i jem na redukcji ok. 2750kcal nie licząc warzyw. Wylicz zapotrzebowanie z długiego wzoru. Nie znam się na suplach, ale opierając się na opiniach innych forumowiczów mogę stwierdzić, że jeśli twój bf wynosi ponad 20% to spalacz przyda Ci się znacznie później niż w połowie kwietnia. Skupiłbym się również na jedzeniu, a nie na prochu. Owoce to nic złego na redukcji, ale wybrałeś dość kaloryczne. Dałbym owoc to śniadania, twaróg jedz półtłusty - chudy jest bardzo przetworzony, nie wspominając, że smakuje... właściwie nie smakuje, brak warzyw, niepotrzebne węgle w drugim posiłku, wędlin też nie polecam. Podsumowując:
1. https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_%_bf-t276436.html
2. https://www.sfd.pl/PODSTAWY_UKŁADANIA_DIETY.-t527693.html
+ inne ze zbioru linków.

Pozdro.

Zmieniony przez - Baruś w dniu 2012-03-21 22:38:26
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1348
Prosił bym o opinie eksperta :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja - 1.04.12 - 30.09.12

Następny temat

Wreszcie dobra masa!

WHEY premium