SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta na masę do oceny - osoba ważąca 100kg

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2304

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 59
a czy moja stagnacja czyli tzw przestój mógłbyś spowodowany za małą ilością kalorii spożywanych na dobę??od 3 miesięcy stoję w miejscu z masą i obwodami natomiast idzie mi w rzeźbę chyba no i siły trochę przybyło
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 229 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5197
tunczyk max raz w tygodniu , unikaj wędzonych ryb

Zmieniony przez - Lil87 w dniu 2012-03-20 12:35:59

"Wiara umiera ostatnia"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 59
raz w tygodniu??ja jem 4 razy to jakie jeść ryby jak nie smażone i nie wędzone i tuńczyka też nie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 1013 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6121
"tunczyk max raz w tygodniu" - Niby dlaczego tak twierdzisz? Ile osób je na przykład na drugie śniadanie tuńczyka i to codziennie albo 4/5 razy w tygodniu (oczywiście z puchy) i jakoś nie ma z tym problemu. Coś mieszasz... Twój zastój może być spowodowany tym, że za mało kcal dziennie dostarczasz, ale ważny jest też trening, ale z tym pewno nie masz problemów..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 59
jeżeli chodzi o trening to tu też może być pies pogrzebany ponieważ stosuję rotacyjny dość ciężki i może to przetrenowanie ale jeżeli trenowałem normalnie nie czułem ani pompy ani satysfakcji z treningu i wróciłem do rotacyjnego co tydzień inna partia wypada 2 razy w/tyg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 87 Napisanych postów 83 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4966
Smażenie na oliwie jest nie zdrowe. podczas smażenia oliwa traci swoje właściwości, od wysokiej temperatury uwalniają się substancje, które mogą być rakotwórcze. Wiem ze grecy czy włosi tez smażą na oliwie i żyją. Nie słychać ta nic typu, ze naród wymiera bo wszyscy smażą na oliwie.
Kazdy powinien sam wiedzieć co dla niego jest dobre/ na co się decyduje.
Moja rada była, żeby z tego zrezygnować.
A co do palni teflonowej, to masz racje, można smażyć także bez tłuszczu.

Małą łyżeczką też sie najesz!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Akurat krótkotrwałe smażenie na oliwie - jak to ma miejsce w przypadku drobiu - nie jest zbrodnią. Można powiedzieć, że oliwa jest dość uniwersalnym rozwiązaniem. Swoją drogą jak brałem kiedyś udział w sprawdzaniu jakości frytury (prościutka metoda LRSM), to oliwa z oliwek zachowywała wysoką jakość nawet po wielogodzinnym smażeniu.

Polecany przez wiele osób smalec jest wbrew utartym przekonaniom opcją gorszą.

Co do tuńczyka - http://potreningu.pl/artykuly/99/czy-tunczyk-z-puszki-to-dobre-zrodlo-bialka 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 59
czyli tuńczyk odpad całkowicie natomiast pierś smazona na oliwie ostatecznie może pozostać.a czym zastąpić tuńczyka??chodzi mi o posiłek 20:30.??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
tuńczyk od czasu do czasu jest OK, możesz go zastąpić każdym innym źródłem białka.Uwzględnić możesz wieprzowinę, wołowinę, podroby (np wątróbkę z 2 - 3 razy w miesiącu), ryby takie jak dorsz, łosoś, halibut, sledź czy wreszczie nabiał i jaja
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

jak i co zwiększyć?

Następny temat

Problemy żołądkowe

WHEY premium