Szacuny
1
Napisanych postów
490
Wiek
36 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
8294
byłem dziś w sklepie z suplami i pogadałem ze sprzedawcą na temat odżywiania. facet się znał i był chętny pomóc więc trochę pogadaliśmy. problem w tym, że dał mi rady które trochę odbiegają od tego co można poczytać w podwieszonych i na forum.
powiedziałem mu o rozkładzie makroskładników w swojej diecie : białko 2,3g na kg ciała. ww 1,9g na kg ciała. tł 1,4g na kg ciała. redukcja
stwierdził że zdecydowanie za dużo tłuszczu, że taka ilość mija się z celem na redukcji. mówił żeby mleko, twaróg zmienić na chude i zrezygnować z żółtek jaj. oraz żeby mocno podbić białko do 3-3,5g na kg ciała. oraz żeby obowiązkowo zaopatrzyć się w aminokwasy proste i jeść co najmniej 3 razy dziennie.
co o tym sądzicie? proszę o komentarz szczególnie znawców w dziale, pozdrawiam
Zmieniony przez - hubertiger w dniu 2012-03-21 20:21:32
Szacuny
1
Napisanych postów
490
Wiek
36 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
8294
sprawa wygląda tak, że teraz głupio mi iść i pytać go o kwalifikacje ;p poświęcił mi trochę czasu i na pewno ma więcej doświadczenia ode mnie. niestety dawał mi też "dziwne" rady na temat treningu na redukcji, które są obalane tu
Szacuny
3
Napisanych postów
540
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
11841
To co mówił to stara szkoła. Typu że jajka tylko białko itp. Badania nad produktami poszły tak daleko ostatnio i tyle mitów żywnościowych obalono, że jeśli ktoś zatrzymał się 100lat temu będzie dawać takie "porady"
Białka 3g/kg to max. Tłuszcz na redukcji niech oscyluje w granicach 1. Węgle 2-3 będzie ok. Poobserwuj jak się Twój organizm zachowuje i rób roszady T / W. Aminokwasy weź jakieś BCAA. Np. z sfd
Mleko ogranicz i faktycznie lepiej mniej tłuste, ale nie znowu 0%, bo to bez sensu. Twaróg chudy ma więcej białka. Tłuszcze z oliwy, orzechów. Poczytaj podwieszone tu tematy. Żyjesz w demokracji... Głos większości się liczy ;)