Szacuny
25
Napisanych postów
2351
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
45122
Witam , mam pytanie odnośnie wolowiny. Trenuje SW , biegam i na siłowni , waże 96kg przy 196cm. Łacznie mam około 8 treningów na tydzień , od 2 tygodni dodałem wołowine do diety , spożywam w piątym posiłku 150g udźca lub ligawy. Czuje sie znacznie lepiej , mięśnie wyglądają inaczej , sa bardziej pełne. Jedyną przeszkodą jest cena bo za kilogram płace około 35-40zł.
1. Co zawiera wołowina że czuć aż taką różnice ? Kulturysci rowniez uwazają że to najlepsze zrodło białka.
2. Czy jest pokarm podobny składowo do wołowiny a tanszy ?
3. Jakie czesci oprocz ligawy i udzca nadają sie do diety ? Oprocz poledwicy bo cena kosmiczna
Szacuny
1
Napisanych postów
135
Wiek
45 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
908
1. Kreatyna (lub niebagatelna siła sugestii spowodowana ubytkiem w portfelu i zasłyszaną opinią znanych sportowców) 2. Nie ma. 3. Każdy niezbyt otłuszczony.
Zmieniony przez - zalamka w dniu 2012-04-05 23:47:49
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6231
Napisanych postów
75806
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
753540
Kazdy rodzaj miesa bedzie dobrym rozwizaniem. Na pewno lepszym niz jedzenie codziennie tego samego w kilku posilkach. Wieprzowina, ryby, owoce morza, nabial, jaja, moze jakies rzadsze rodzaje mies jak cielecina, baranina. Wolowina jest bardzo dobra jakosciowo poniewaz jest delikatna i pewne elementy zawieraja male ilosci tluszczu. Jednak nie sadze zeby byla znacznie lepsza od piersi, ryb czy schabu.
Szacuny
2
Napisanych postów
299
Wiek
35 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
17107
Pospaceruj po sklepach mięsnych. U mnie np. jest jeden, w którym sprzedają wołowine "2 kategorii" - mniejsze kawałki, które zostały po wycięciu "ładnych", taka "gulaszowa" po 18zl za kilogram. Zaznaczam, że jest bardzo chuda! Mają też "3" i "4 kategorie", ale to jest już bardzo tłuste.