Szacuny
0
Napisanych postów
65
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
534
Witam. Mam pytanko odnośnie fileta. Czy smażony traci wartości odżywcze?
Spożywam go praktycznie codziennie od jakiegoś czasu i zawsze w postaci smażonej. Słyszałem, że jednak zaleca się jeść gotowanego lub pieczonego.
Ale nie wiem czy to ze względu na tłuszcz czy traci na wartościach...
Bo jeżeli chodzi tylko o tłuszcz to problem z głowy, bo moim celem jest masa ;) Jeżeli zaś chodzi o wartości odżywcze to lipa, bo trochę białka uciekło :/ I jak coś to czy dużo tego białka się traci przy smażeniu? Bo smażenie to dla mnie najwygodniejsza forma do robienia i w smaku ;)
Z góry dzięki za odp. pozdrawiam ;)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6262
Napisanych postów
76003
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754688
Nie traci, ale skup sie na pieczony miesie lub gotowanym a nie codziennie smazone. Mysle, ze to wieksze zmartwienie niz to czy traci czy nie. Pamietaj tez, ze masz do wyboru rowniez inne rodzaje mies a nie tylko filet z piersi kurczaka.