Zmieniony przez - james28 w dniu 2012-05-22 11:42:42
...
Napisał(a)
Witam mam do Pana pytanie mianowicie oczywista rzecza jest ze chudniemy poporzez ujemny bilans kaloryczny. To nie podlega dyskusji,ale jaki wpływ na to mają makroskładniki tzn konkretnie ich rozkład. Załóżmy że mamy odpowiednią ilość białka w diecie(czyli powinno to zabezpieczyć mięśnie),jednak bardzo mało tłuszczy, reszte zapotrzebowania stanowią węglowodany.Jeśli jestemmy na ujmenym bilansie klaorycznym to waga powinna spadać,mięśnie w jakimś stopniu są zabezpieczone przez białko,a jednak często dieta zbilansowana nie przynosi zadowalającyuch rezultatów i zaleca się wtedy np zwiększyć tłuszcze kosztem węglowodanów i tu jest moje pytanie czy dieta(jesli jset zle zbilansowana) moze tak bardzo spowalaniac metabolizm ale w koncu organizm musi pobierac skads energie nie moze w nieskonczonosc spowalniac metabolizmu. Może jest to ''sprawka insuliny'' która jak wiaodmo najbardziej reaguje na węglowodany. Byłbym wdzieczny za wytłumaczenie tego zjawiska .Dziekuje i pozdrawiam.
Zmieniony przez - james28 w dniu 2012-05-22 11:42:42
Zmieniony przez - james28 w dniu 2012-05-22 11:42:42
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Odświeżam bo pytanie jest bardzo ciekawe. Może ktoś inny postara sie odpowiedzieć.
Polecane artykuły