SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czy sposób przyrządzania potrawy wpływa na ilość białka?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 883

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 142 Wiek 12 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3312
Witam,
Pytanie j.w, gdyż szukając wartości odż. antrykotu wołowego ( nie było na potreningowo.pl ) trafiłem na stronę, gdzie pokazują, że to samo mięso ma różne wartości białka pod każdym innym sposobem przyrządzania. Czy to jest prawda?
Nie wiem czy to zgodne z regulaminem ale wklejam link, jak coś niech mod skasuje :
http://www.fitwit.pl/ile-kalorii/35,0,wolowina

dążę do bycia ideałem :D

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
Ma tyle samo, tylko, że np. w czasie pieczenia mięso zmniejszą swoją masę (np. ucieka woda). Teraz żeby mieć te 100 g z piekarnika, to musisz włożyć więcej mięsa (ok. 150 g). Ot cała zagadka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 142 Wiek 12 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3312
a już rozumiem :) ale jestem głupi :D Dziękuję, można temat zamknąć :D:D

dążę do bycia ideałem :D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 111 Napisanych postów 11936 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 90986
jw, po obrówce waga miesa sie zminia i na stronce masz juz przeliczniki po danej obróbce jakbyś zapomniał sprawdzić wagi przej obróbką

Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
to i tak wszytsko jest na oko podane więc nie brałbym tego jako wyznacznik i nie przejmował sie zbytnio

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 142 Wiek 12 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3312
A co do wołowiny : np na potreningu.pl rozbratel wołowy ma 13g białka a udziec 21. Zakładam, że tam tłuszcz w rozbratelu jest policzony. A jeśli zdejmiemy tłuszczyk (albo wybierzemy kawałek z małą ilością tłuszczu), to będzie miało koło 20g białka? Piszę gdyż rozbratel jest o wiele tańszy od udzca a smakuje tak samo. 1kg rozbratela 27zł a udziec 35-36, nawet 38

Zmieniony przez - qwerty69 w dniu 2012-06-01 13:54:15

dążę do bycia ideałem :D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
a zalezy jakiej klasy bedzie mieso i juz bedzie wał

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do sprawdzenia - masa

Następny temat

metodą prób i błędów- proszę o pomoc

WHEY premium