SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

sos orzechowo- chrzanowy

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2334

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3070 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 64241
Sos "orzechowo- chrzanowy"

Podstawa:
- szklanka namoczonych orzechów nerkowych (moczyć min. 12h)
- nieco ponad ½ szklanki wody przegotowanej
Przygotowanie: Orzechy moczyć w wodzie 12h, po namoczeniu wylać wodę. Następnie zmiksować orzechy z ponad połową szklanki przegotowanej wody (oczywiście z nową wodą, nie z tą po moczeniu orzechów ) na gładką masę.
Sos: Do zmiksowanej masy dodać chrzanu i soli w ilościach wg. własnych upodobań smakowych
Gotowe
Ps. Sama podstawa orzechowa może być wykorzystywana do innych mieszanek, również słodkich.





Zmieniony przez - Oveja w dniu 2012-06-02 16:30:59

"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
i jak smakuje?ciekawi mnie to
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3070 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 64241
To zrób mało pracy,bo tylko zmiksować, a zawsze można z połowy porcji, na wszelki wypadek , jak nie podejdzie.
Bez dodatków ma lekko słodkawy posmak orzechów, a po dodaniu soli i chrzanu upodabnia się do sosu śmietanowo- chrzanowego Najlepszy po schłodzeniu w lodówce, jak „przejdzie”. Zresztą i taki bez dodatków też najbardziej mi smakuje schłodzony.

"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
nie chce mis ie orzechow lupac a mam wlsokie tylko
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
zrobilam to. mega pomysl. łap soga

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 238 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 11300
Ciekawe połaczenie orzechy i chrzan
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 546
Super pomysł tylko do czego by taki sosik najlepiej pasował? Do ryby?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3070 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 64241
ja jadłam go z jajkami na twardo i to połączenie jest świetne , ale myślę, że do ryby czy mięsa też będzie ok.

"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dobry tuńczyk

Następny temat

GALARETKI Z KURCZAKA

WHEY premium