Co sądzicie?
...
Napisał(a)
Witam, miałem ostatnio taką sytuacje że zjadłem ryż z kurczakiem o godzinie 15 i poszedłem z kumplami na browar koło godziny 18, piłem, piłem, wódka d***** i lasery i o godzinie 3 w nocy nie jedząc nic tylko pijąc piwo, wódke wyrzygałem ten ryż co jadłem o godzinie 15, był on w całości normalne ziarenka. Jakim cudem się nie strawił? Czy to alkohol zaburzył tą czynność? Jeszcze dodam że ryż był trochę niedogotowany, no ale to nie może być głównym czynnikiem, 9 godzin aby się nie strawiło to chyba już przesada.
Co sądzicie?
Co sądzicie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
A jaką gramaturę miały zjedzone przez Ciebie produkty? Były do tego jakieś warzywa+oliwa? Dodatkowo jeśli był to ryż brązowy to się nie dziwię Obadaj: https://www.sfd.pl/czas_trawienia_pożywienia_w_żołądku-t735735.html
Ten ryż wydaje się całkiem uzasadniony,jeśli weźmiemy pod uwagę,iż mógł zostać jedynie nadtrawiony w jamie ustnej przez amylazę ślinową. W żołądku natomiast został zatrzymany przez mięso(białko),które trawi się w żołądku.Dla węgli jest natomiast za niskie pH i ich procesy trawienne są kontynuowane dopiero w dwunastnicy przez amylazę trzustkową
Ten ryż wydaje się całkiem uzasadniony,jeśli weźmiemy pod uwagę,iż mógł zostać jedynie nadtrawiony w jamie ustnej przez amylazę ślinową. W żołądku natomiast został zatrzymany przez mięso(białko),które trawi się w żołądku.Dla węgli jest natomiast za niskie pH i ich procesy trawienne są kontynuowane dopiero w dwunastnicy przez amylazę trzustkową
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
Polecane artykuły