Błonnik
Opis
-Zmniejsza ryzyko rozwoju niektórych nowotworów.
-Pomaga zapobiegać zaparciom.
-Poprawia zdrowie układu pokarmowego.
-Zwiększa poczucie sytości, a tym samym pomaga kontrolować wagę.
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego zawierający błonnik
to produkt zawierający Psyllium, doskonałe źródło naturalnego błonnika.
Flohsamenschalen to łupiny nasion Babki jajowatej (Plantago ovata). Babka jajowata Plantago ovata jest rośliną uprawianą w Indiach i Pakistanie. Nasiona oraz łuski babki jajowatej stosowano w medycynie tradycyjnej Azji w zaparciach oraz biegunkach, wzdęciach oraz w zapaleniu pęcherza.
Spożywanie błonnika jest niezbędne dla utrzymania prawidłowej perystaltyki jelit, powoduje uczucie sytości, co przekłada się na obniżenie masy ciała.
Zalecane dawkowanie
1 łyżeczkę od herbaty (ok. 5g preparatu) rozpuścić w ½ szklanki wody lub soku i natychmiast wypić. Spożywać 2x dziennie (rano i wieczorem). W trakcie zażywania pić dużo płynów w ciągu dnia (ok. 2 litrów).
Wartości odżywcze
SKŁADNIKI AKTYWNE Błonnik
Porcja 5g
Ilość porcji w opakowaniu 50
Opakowanie 250g
Zawartość jednej porcji zaw:
Błonnik pokarmowy 5g
Wartość energetyczna 0kcal
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]