SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Niekorzystne procesy roztapiania sera

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 735

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 463 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91253
Witam, często się mówi o niekorzystnym wpływie sera roztopionego z pizzy np na nasze zdrowie. Sam w sobie oprócz faktu, że ma sporo tłuszczu, głównie nasyconego to nie jest zły jak ktoś potrzebuje takie źródło tłuszczy. Dodatkowo ma sporo białka i wapnia.

Natomiast moje pytanie brzmi czy to prawda, że coś się dzieje nie tak z tym serem po roztopieniu? Aktualnie szamie mozarelle light i właśnie zastanawiam się nad roztopieniem jej do spaghetti(szamał bym to dość często, stąd ta rozkmina).
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 154 Napisanych postów 1971 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15863
Raczej nic się nie dzieje. Jednak należy uważać na pesudo ,,sery" do pizzy.W wielu przypadkach są to podróbki ok. 60% to tłuszcz roślinny. Wiele pizzerii używa właśnie takiego podrobionego sera, z wiadomych przyczyn.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 4533 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34420
Z tymi podróbkami to słuszna uwaga.
Pamiętam jak kiedyś spojrzałem na skład jakiegoś "sera do pizzy"(bodajże z biedronki) a tam na 1.miejscu w składzie(=najwięcej): "utwardzony tłuszcz roślinny"

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta do oceny i poprawek :)

Następny temat

Witam, mleko swięze od krowy kcal

WHEY premium