Chciałbym pokazać wam przepis na bardzo fajny i rzecz jasna zdrowy omlet błonnikowy. Omlet bardzo polecam na śniadanie przy diecie redukcyjnej.
Składniki:
4 białka jaj
30g płatków owsianych
30g otrąb przennych
15g orzechów włoskich
5g nasion slonecznika
2-3 duże szczypty cynamonu
owoc ( najsześciej używam zmiksowanego jabłka, brzoskwinii lub borówki amerykańskiej)
Przygotowanie:
1.Białka jaj wbij do miski i dobrze ubij.
2.Do blendera wrzuć płatki, otręby oraz orzechy włoskie i zmiksuj na drobny proszek.
3. Dodaj wszystkie składniki do ubitych białek i dobrze wymieszaj.
4. Smaż na patelni teflanowej bez tluszeczu.
Wartość odzywcza:
Białko: 26g
Tłuszcze: 13g
Węglowodany: 74g (błonnik 26g)
Kalorie: 449
( Wartość odzywcza podana z opcją z jabłkiem 200g)
Smacznego!
"Człowiek je żeby żyć, a nie żyje żeby jeść."