Płatki owsiane (nie błyskawiczne)/ 40g
Olimp 100% natural whey protein concentrate/ 20g
Dżem jagodowy niskosłodzony własnej produkcji/ 30g
Jogurt Katharos/ 65g
Mleko 0,5/ 65g
1 jajko
1 białko
Płatki owsiane zalać ciepłą wodą, odstawić pod przykryciem na czas pójścia do sklepu po jajka :] Następnie wrzucić do blendera jajko, białko, szczyptę soli, odżywkę mleko i mieszać na najwyższych obrotach. Powstałą masę zmieszać łyżką z płatkami, które zdążyły napęcznieć. Przekładamy to na rozgrzaną patelnię i na małym ogniu obrabiamy termicznie pod przykryciem :] Trzeba być cierpliwym, bo jeżeli będziemy chcieli przewrócić omlet za wcześnie, to się rozpadnie.
Mieszamy dżem z jogurtem, smarujemy gotowy placek i jemy. Smacznego! :)
Kcal: 409
B: 39
T: 9
W: 42
Rocket Queen