19.00
100g ryż brązowy 7/0/76
100g pierś z kuraka 22/2/0
29/2/76 440kcal
22.30 przed snem
120 g ser biały chudy 20/6/5
15 g oliwy z oliwek 0/15/0
20/21/5 280kcal
Jako 3 posiłek jest miedzy innymi oliwa z oliwek pytanie ile tej oliwy trzeba?
3 razy dziennie jest zeby jeść pierś z kurczaka pytanie jest w jaki sposób trzeba przyzadzic takiego kurczaka? smażyć ? jak tak to na czym na oleju?
Osoby które sugerowały się tą dieta proszę o ewentualne uwagi, wyczytałem ze tunczyk raczej w sosie własnym a nie w oleju będzie lepszy bo i tak sie olej odsącza.
Szacuny
8
Napisanych postów
2174
Wiek
27 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
29766
to jest tylko przykładowa dieta, ty sobie możesz modyfikować wedle swoich potrzeb.
Już widzę problem - posiłek po treningowy to 2 banany, a następny posiłek dopiero 1.5h później... nie uzupełniasz aminokwasów, katabolizm mięśniowy postępuje.
Następnie - monotonia, nie można jadać idealnie tak samo dzień w dzień. Trzeba zamieniać pierś na udko, wołowinę(jeśli masz kasę), wieprzowinę, podroby, ryby! Tak samo źródła węgli, tłuszczy, warzywa. Nie można bazować ciągle na tym samym.
22:30 przed snem - znaczy ile przed snem? Daj odpocząć układowi pokarmowemu przez sen, zjedz ostatni posiłek ze 2h przed pójsciem spać jak masz taką możliwość.
Tuńczyk w oleju? Codziennie? Bezsens, wybieraj tuńczyki w wodzie\sosie własnym i na pewno nie codziennie, 2 czy 3 razy w tygodniu, ryby z puszki zdrowe zbytnio nie są.
Szacuny
134
Napisanych postów
20191
Wiek
12 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
69241
Witam. Jeśli szukasz indywidualnych porad, diety opracowanej precyzyjnie dla Ciebie przez naszych dietetyków oraz treningu przygotowanego przez naszych trenerów personalnych to skorzystaj z tej oferty.
Nasi specjaliści przygotują wszystko za Ciebie i specjalnie dla Ciebie
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
476
Co do smazenia to jak masz kiepską patelnie to urwij kawałek folii aluminiowej i połóz ją na patelni ale pamiętaj zeby smazyc na tej lsniącej odbijającej stronie, dlaczego?
Folia aluminiowa ma dwie strony. Ważne jest, aby wiedzieć, która strona do czego służy. Strona lśniąca izoluje ciepło (odbija je), a matowa je przepuszcza (pochłania). Tak więc jeśli chcemy upiec potrawę np. ziemniaki lub rybę w folii - również owijamy ją w folię lśniącą stroną do wewnątrz, a matową na zewnątrz (ta strona przepuści ciepło z patelni do środka potrawy).
"Brakujący talent można zrekompensować poprzez gotowość do ciężkiej pracy. Ale niemożliwe jest rekompensowanie sobie braku tej gotowości poprzez talent."
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
476
jak długo? do konca zycia. Tylko pamietaj ze musisz ja zmieniac co jakis czas, jak przybędzie ci pare kg to musisz zwiekszyc kalorie.
"Brakujący talent można zrekompensować poprzez gotowość do ciężkiej pracy. Ale niemożliwe jest rekompensowanie sobie braku tej gotowości poprzez talent."