Cisto:
250 g mąki zytniej 2000
250 g sera białego półtłustego
2 jajka
250 g masła
Proszek do peiczenia 2-3 łyżeczki
nadzienie:
150g sera białego półtłustego+4 łyżki śmietany +słodzik
Mase na ciasto mieszamy w blenderze odstawiamy do lodówki na 20 minut.
Nadzienie tak samo do blendera wszystko i wyrabiać aż powstanie jednolita masa.
Po 20 min mase wyciągnąć i formować- jeżeli to mąka tak jak w moim przypadku (zytnia 2000) proponuje w ręku rozciągac kawałki ciasta i nadziewać (bo cięzko jest walkowac bo przywiera). Do piekarnika na 20-30min na 150 stopni .
Ja pozniej jak wystygly roztopilam gorzka czekolade -polalam i posypalam zmielonymi migdalami ,ale bez tego tez dobre
Zmieniony przez - nowa100 w dniu 2012-08-20 22:32:36