Szacuny
1
Napisanych postów
296
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1892
Witam. Ostatnio naszła mnie ochota na bób. Jako iż sezon już się skończył więc kupiłem mrożony. A teraz pytania:
1.Czy bób traci jakieś wartości odżywcze podczas mrożenia
2.Mogę go jeść ze skórką (słyszałem że to działa dobrze na trawienie)?
3.Czy jeśli połączę bób z ryżem brązowym to czy wyjdzie mi pełnowartościowe białko, które mogę wliczać do bilansu? Jeśli tak to jak liczyć ile tego białka jest (białko z bobu+białko ryżu czy coś innego)?
Szacuny
1
Napisanych postów
296
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1892
Kiedyś czytałem artykuł odnośnie diety wegetariańskiej i tam było napisane, że produkty zbożowe+rośliny strączkowe=cechy wzajemnie się uzupełniające pomiędzy wieloma produktami obu grup, więc trochę mnie zmyliło (link: http://sportowiec.org/czy-kulturysta-potrzebuje-miesa)