Proteinowe jabłko na ciepło
Czas przygotowania: 15 min + 30 min pieczenia
Składniki 2 sztuki
2 duże jabłka
30g żurawiny
30g nerkowców
60g ulubionej odżywki białkowej (kazeiny) np. Casein 100
cynamon, imbir
Przygotowanie
W jabłkach wydrążamy otwory w których umieszczamy orzechy, żurawinę i przykrywamy je kawałkami startego jabłka. Posypujemy całość cynamonem i imbirem i zapiekamy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Porcje kazeiny mieszamy z niewielką ilością wody w celu uzyskania gęstej konsystencji. Ja wybrałem dwa różne smaki, czekoladowy i waniliowy. Waniliowy pasuje chyba do tego deseru bardziej. Białko układamy na upieczone jabłka i podajemy.
Wartości odżywcze (2 jabłka)
Białko: 53g
Węglowodany: 63g
Tłuszcz: 18g
Kalorie: 615 kcal
Przepis pochodzi ze strony: http://fitness-food.pl/blog/2012/proteinowe-jablka-z-cynamonem/