Szacuny
0
Napisanych postów
63
Wiek
29 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1198
Czesc mam do was pytanie:
Jak to jest z piersia z kurczaka? Ona w 100g przed ugotowaniem ma okolo 20g bialka? Czy po ugotowaniu w 100g ma tez 20g bialka? Bo przy gotowaniu jej masa sie zwieksza, nie wiem jak to liczyc. 100g przed czy 100g po to okolo 20g bialka? Jak sie prawidlowo wazy, prosze o wypowiedz doswiadczonych?
Jak to jest.
Szacuny
0
Napisanych postów
456
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11424
polecam http://www.tabele-kalorii.pl/ jesli sobie nie radzisz, + jesli cos przed operacja "gotowanie" ma 20 gr bialka nie zrobi sie z niego nagle 35 ;p wynik bedzie oscylowal kolo tych 20, zalezy ile bedziesz gotowac/smazyc ale w normlanych warunkach wydaje mi sie ze spokojnie mozesz liczyc te 20 gr bialka na 100 kury . ;)
Zmieniony przez - TheBill777 w dniu 2012-10-10 17:34:05