...
Napisał(a)
Z tego co wyczytałem to na diecie spożywamy nieograniczoną ilość warzyw bo regulują one zakwaszenie organizmu(nie pozwalają na zakwaszenie). A jak jest z kiszonymi warzywami - kapustą i ogórkami? podnoszą one zakwaszenie czy zmniejszają? na chłopski rozum wydaje się, ze zakwaszają ale biochemia nie opiera się na wierzeniach ludowych więc chciałbym zapytać mądrzejszych.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jeśli nie robione w occie to odkwaszają
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
dzięki. A są jakieś przeciwwskazania, żeby jeść codziennie surówkę z około 30dkg kiszonej kapusty?
...
Napisał(a)
Kiszenie to proces naturalny, wiec odczyn pozostaje zasadowy.
Czy sa przeciwwskazania? Np. u mnie skonczylo by sie to pewnie rewolucjami jelitowymi
Czy sa przeciwwskazania? Np. u mnie skonczylo by sie to pewnie rewolucjami jelitowymi
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
Dziękuję bardzo. Wiadomo, że jeśli będę się źle czuł to odstawie ale póki co problemów nie miałem.
...
Napisał(a)
Kiszona kapusta to szkolne doświadczenie z odczynem pH :) Jest to środowisko kwaśne pH = 4.
...
Napisał(a)
To, że ma odczyn kwaśny to wiem. Pytanie dotyczyło jaki wpływ ma na zakwaszenie organizmu
...
Napisał(a)
no właśnie o tym myślałem pisząc, że nie zawsze można się kierować chłopskim rozumem w takich sprawach :) Dzięki za odpowiedzi
Polecane artykuły