SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gotowanie na parze

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 824

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

20

Waga

65

Wzrost

176

Staż treningowy

0

Obwód pasa

84

Obwód klatki piersiowej

96

Obwód uda

54

Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często)

basen 1/tyg

Ograniczenia żywieniowe (uczulenia, choroby)

nie

Stan zdrowia

good

Preferowane formy aktywności fizycznej

bieganie, pływanie, koszykówka

Stosowane wcześniej diety (rozklad białko/ węglowodany/ tłuszcze)

nie

Wrażliwość na stymulanty

nie

Możliwosci finansowe

ok

Cel/problem/opis

masa ~90kg
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 133
Proszę pomóżcie w ogarnięciu tematu jak się gotuje na parze na które bardzo chciałbym się przestawić ze względu na oszczędność czasu.

Chcę się zapytać o przyrządzeniu kurczaka tak aby wyszedł podobny do tego smażonego, no nie wiem z taką jakby panierką... Jakich przypraw używać? Czy mam go obtaczać w oleju czy oliwie? Czy może kupić jakiś olej rzepakowy, z winogron czy ryżowy?? Gdzieś znalazłem żeby nie spożywać oliwy przed treningami to prawda?

Ryż też normalnie można w takim urządzeniu robić? Jeśli tak to w woreczku rozumiem? i jak układać dania w takim urządzeniu w sensie co na górze co na dole?

Jak sprawa wygląda z warzywami?

Słyszałem żeby układać parzone(?) mięso na liściach sałaty pekinskiej tudzież innych zielonych liściach, albo owijać je w jakąś srebrną folie? Jak kroić to mięso żeby ładnie się zrobiło i nie wyszło surowe albo suche? 15 wystarczy rozumiem na przyrządzenie kurczaka?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12039 Napisanych postów 160431 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234384
Chcę się zapytać o przyrządzeniu kurczaka tak aby wyszedł podobny do tego smażonego, no nie wiem z taką jakby panierką...
nie bedzie taki jak smazony niestety.

Jakich przypraw używać? Czy mam go obtaczać w oleju czy oliwie? Czy może kupić jakiś olej rzepakowy, z winogron czy ryżowy?? Gdzieś znalazłem żeby nie spożywać oliwy przed treningami to prawda?
mozna nasmarowac oliwa z przyprawami, ale osobiscie gotuje taki jakby bulion z kuraka

Ryż też normalnie można w takim urządzeniu robić? Jeśli tak to w woreczku rozumiem? i jak układać dania w takim urządzeniu w sensie co na górze co na dole?
ale jakie urzadzenie mas zna mysli? pewnie szybkowar

Jak sprawa wygląda z warzywami?
rowniez mozna

Słyszałem żeby układać parzone(?) mięso na liściach sałaty pekinskiej tudzież innych zielonych liściach, albo owijać je w jakąś srebrną folie? Jak kroić to mięso żeby ładnie się zrobiło i nie wyszło surowe albo suche? 15 wystarczy rozumiem na przyrządzenie kurczaka?
masz dzial kuchnia sfd tam jest moc przepisow

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 133
Ok a jeszcze chciałbym się zapytać o to jak jest z przechowywaniem takiego jedzenia żeby nie stać i nie zawracać sobie tym głowy szczególnie robiłbym po prostu większe porcje i przechowywał w pojemnikach hermetycznych żeby wyjąć i wziąść np. na uczelnie. Jak wygląda taka sprawa z "używalnością" tego jedzenia robionego na parze?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12039 Napisanych postów 160431 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234384
jak najbardziej wytrzyma ci w ciagu dnia, nie ma problemu

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 133
nie nie ! właśnie mi nie chodzi na 1 dzień, w 1 dzień powiedzmy chce narobić jedzenia załóżmy ugotować makaron wsadzić do jakiejś miski czy właśnie lepiej pojemnika i chce się zapytać ile to może stać? Ewentualnie zrobię tego kurczaka i wrzuce do pojemnika do lodówki i po ilu dniach jest jeszcze dobry do spożycia? 2 dni? 3 dni? nie chce po prostu stać przy każdym posiłku po te 30 min bo np. niekiedy nie mam takiej możliwości a chce przyrządzić potrawy wcześniej i je po prostu zbierać z lodówki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12039 Napisanych postów 160431 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234384
najlepiej rob na swiezo wszystko. czyli jeden dzien

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mój pierwszy plan treningowy

Następny temat

pierwsze FBW

WHEY premium