Szacuny
0
Napisanych postów
11
Wiek
31 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
133
Proszę pomóżcie w ogarnięciu tematu jak się gotuje na parze na które bardzo chciałbym się przestawić ze względu na oszczędność czasu.
Chcę się zapytać o przyrządzeniu kurczaka tak aby wyszedł podobny do tego smażonego, no nie wiem z taką jakby panierką... Jakich przypraw używać? Czy mam go obtaczać w oleju czy oliwie? Czy może kupić jakiś olej rzepakowy, z winogron czy ryżowy?? Gdzieś znalazłem żeby nie spożywać oliwy przed treningami to prawda?
Ryż też normalnie można w takim urządzeniu robić? Jeśli tak to w woreczku rozumiem? i jak układać dania w takim urządzeniu w sensie co na górze co na dole?
Jak sprawa wygląda z warzywami?
Słyszałem żeby układać parzone(?) mięso na liściach sałaty pekinskiej tudzież innych zielonych liściach, albo owijać je w jakąś srebrną folie? Jak kroić to mięso żeby ładnie się zrobiło i nie wyszło surowe albo suche? 15 wystarczy rozumiem na przyrządzenie kurczaka?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12039
Napisanych postów
160431
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1234384
Chcę się zapytać o przyrządzeniu kurczaka tak aby wyszedł podobny do tego smażonego, no nie wiem z taką jakby panierką...
nie bedzie taki jak smazony niestety.
Jakich przypraw używać? Czy mam go obtaczać w oleju czy oliwie? Czy może kupić jakiś olej rzepakowy, z winogron czy ryżowy?? Gdzieś znalazłem żeby nie spożywać oliwy przed treningami to prawda?
mozna nasmarowac oliwa z przyprawami, ale osobiscie gotuje taki jakby bulion z kuraka
Ryż też normalnie można w takim urządzeniu robić? Jeśli tak to w woreczku rozumiem? i jak układać dania w takim urządzeniu w sensie co na górze co na dole?
ale jakie urzadzenie mas zna mysli? pewnie szybkowar
Jak sprawa wygląda z warzywami?
rowniez mozna
Słyszałem żeby układać parzone(?) mięso na liściach sałaty pekinskiej tudzież innych zielonych liściach, albo owijać je w jakąś srebrną folie? Jak kroić to mięso żeby ładnie się zrobiło i nie wyszło surowe albo suche? 15 wystarczy rozumiem na przyrządzenie kurczaka?
masz dzial kuchnia sfd tam jest moc przepisow
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Wiek
31 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
133
Ok a jeszcze chciałbym się zapytać o to jak jest z przechowywaniem takiego jedzenia żeby nie stać i nie zawracać sobie tym głowy szczególnie robiłbym po prostu większe porcje i przechowywał w pojemnikach hermetycznych żeby wyjąć i wziąść np. na uczelnie. Jak wygląda taka sprawa z "używalnością" tego jedzenia robionego na parze?
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Wiek
31 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
133
nie nie ! właśnie mi nie chodzi na 1 dzień, w 1 dzień powiedzmy chce narobić jedzenia załóżmy ugotować makaron wsadzić do jakiejś miski czy właśnie lepiej pojemnika i chce się zapytać ile to może stać? Ewentualnie zrobię tego kurczaka i wrzuce do pojemnika do lodówki i po ilu dniach jest jeszcze dobry do spożycia? 2 dni? 3 dni? nie chce po prostu stać przy każdym posiłku po te 30 min bo np. niekiedy nie mam takiej możliwości a chce przyrządzić potrawy wcześniej i je po prostu zbierać z lodówki