SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Sacharoza a inne cukry

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 855

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 99 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1151
Jestem niedoinformowany, ale za chol..re nie potrafie pojąc dlaczego cukier sacharoza tak szkodzi zdrowiu a np. miod, czy glukoza fruktoza naturlanie zawarta w pozywieniu juz ma byc ok? Przeciez sacharoza rozklada sie wolniej od glukozy, prawda? Czy nie jest tak ze takie same wlasciwosci i odzialywanie na organizm ma cukier jak i miod naturalny podawany w takiej samej ilosci?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
z punktu widzenia oddzialywania np. na insulinę roznica jest niewielka. natomiast czym innym jest fruktoza zawarta w owocach, a wysoko przetworzona jej forma w postaci syropy glukozowego, czy glukozowo-fruktozowego w rafinowanej zywnosci. miod jako zamiennik cukru stolowego jest lepszy, gdyz zawiera prozdrowotne wlasciwosci, a zwykly cukier to czysta, skoncentrowana energia, bez zadnej dodatkowej wartosci odzywczej.

Stop wishing start doing

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kilka pytań

Następny temat

Dieta na masę i siłę. Co dodać, zmienić, usunąć??

WHEY premium