SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

białawy kolor filetu z kurczaka, co to jest?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 10411

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
cześć! :)
ktoś wie czy te kurczaki na zdjęciu są świeże? mają taki białawy kolor na górze (na górnym zdjęciu do porównania dwa inne kurczaki, jeden ok po prawej, a drugi z białawym kolorem po lewej). Co to w ogóle jest? Nie chodzi mi o te kawałki tłuszczu ale o te większe obszary białawe. Na co najlepiej zwracać uwagę przy kupowaniu filetów na wagę żeby kupić dobry towar?







Zmieniony przez - danitez w dniu 2012-11-24 23:18:03

Zmieniony przez - danitez w dniu 2012-11-24 23:18:34
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1358 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12413
Jak się nie "lepią" i nie mają zmienionego zapachu, to są dobre :)

My nie używamy maszyn, my je tworzymy...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 7541 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 45102
mozliwe ze lezały w cieple i sie troszke białko scieło. JW jak nie smierdza i sie nie lepia, to szamaj

desiderata

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
tylko, że w sklepie mi nie pozwolą dotykać wszystkich, może z wąchaniem jeszcze przejdzie, ale jak chcę kupić duże ilości na miesiąc i zamrozić to ciężko będzie wszystkie po kolei wąchać, po wyglądzie nie można szybko ocenić?

Zmieniony przez - danitez w dniu 2012-11-25 01:40:18
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
filety, podobnie jak w ogole mięso, roznia sie czesto zabarwieniem. Jesli powąchasz i nie stwierdzisz smrodu, zepsucia- to bierz śmialo.

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
może były sparzone gorącą wodą i się trochę ścieło, jak nie smierdzi można jeść
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 452 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3100
Aby kurczaka pozbawić pierza po zabiciu z tego co mi wiadomo trzeba go "zaparzyć"/zalać wrzątkiem żeby pióra można było wyrywać. Za pewne jest to delikatnie ścięte białko podczas takiego właśnie zaparzania. Stopień ilości ściętego białka za pewne zależy od temp i czasu jaki kurczak "spędza" we wrzątku,więc nie koniecznie białko się zawsze zetnie(jak na prawym):) pzdr
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sertop-tychy

Następny temat

Pomocy !!

WHEY premium