Szacuny
0
Napisanych postów
80
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
824
ale jak ważysz surowe 100g to ważysz wtedy wode i to mięso, a po ugotowaniu jest to 80g w ktorym rzeczywiscie jest 21g białka a w tym przed ugotowaniem to nie ma 21g białka bo warzyłeś w większości wodę
Szacuny
11148
Napisanych postów
51557
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Zawiłość powyższego posta zniszczyła mi mózg, więc odpowiem tak: w mięsie surowym, jak i ugotowanym masz tyle samo białka. Te 80 g to waga mięsa, z którego uszła woda przy obróbce.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6256
Napisanych postów
75961
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754448
Zawsze wazysz przed obrobka. W przypadku miesa gotowanego/pieczonego bedzie ubytek wody. Z kolei produkty zbozowe nasiakna woda. W zadnym z przypadkow nie zmienia to ilosci skladnikow odzywczych.