175/63 kg aktualnie.
Oto wynik mojej szybkiej lektury sfd i próba ułożenia prawidłowej diety, z dodanim bilansem kalorycznym. Używałem do tego kalkulatora ze strony potreningu.pl. Zaznaczyłem dużą aktywność, na co składają się 3 treningi w tygodniu, bo tyle razy też chodzę na siłownię, poza tym w dzień mam dużo ruchu.
By utrzymać wage:
Kalorie : 2898
Węglowodany 55% 1593 kcal = 398g
Białko 15% 434 kcal = 108 g
Tłuszcze 30% 869 kcal = 96 g
Oto co wymodziłem :P
1.Placki owsiane z sfd’owego przepisu (100g płatków)
Owoc
B-27g (z tego 15 g zwierzęcego), WW-82g, T-24g, 655 kcal
Lub po prostu owsianka, jeżeli akurat nie będę miał ochoty/czasu na zrobienie placków
2. Serek wiejski
Orzechy 100g (w domyśle włoskie/laskowe, jednak policzyłem na włoskich)
banan
+ ewentualnie jeszcze jakiś owoc
B-27g (11 z serka), T-60g z orzechów, WW-ok.40, kcal nie liczyłem
3.Ryż 100g 150g piersi, warzywa (przedtreningowy)
B-31 T-znikome WW-76, ok 490 kcal bez warzyw
4.To samo %)
5.Twaróg półtłusty, oliwa 50g
B-18g T- 54g WW-3, 705 kcal
Licząc, że twaróg ma 200g, czasami są po 250 %)
Razem
B-133 (w tym ok 105 zwierzęcego)
T-134 chyba trochę za dużo
WW-274
Kcal-2340
Ogólnie trochę słabo te wartości odżywcze mi się rozkładają . Problem jest z tym drugim posiłkiem, bo cztery razy w tygodniu, w tym czasie jestem na uczelni, gdzie mam praktycznie same 10 minutowe przerwy, jedna chyba 20 a i tak czasem są one zabierane przez wykładowców/ćwiczeniowców/bóg wie kogo. Mogę w to miejsce kupić gainera, coby podbić WW i kcal i go nosić zamiast tego posiłku + ew orzechy dojeść, żeby tłuszcze dostarczyć? Nie wiem czy bym dał radę szamać zimnego kurczaka z ryżem . Jest jeszcze jeden kłopot - otóz we wtorki siedzę praktycznie od 8 do 20 na uczelni. Nie wiem kiedy miałbym jeść te posiłki. Jest to dzień nietreningowy, ale taki jeden dzień ustępstwa, w którym nie jem za dużo/lub jem jakiś fastfood dużo zaszkodzi?
Proszę o sugestie co wywalić, co dodać i gdzie. Oczywiście ryż/kurczak są to produkty umowne, wiadomo że po jakimś czasie mi zbrzydnie i będę wymieniał kurczaka na rybe/wołowinę, a ryż na kaszę/makaron, ale będę robił to tak, aby BTW zostało zachowane.
Pozdrawiam,
asdfl0l