Śniadanie:
Płatki owsiane - 100 g
Mleko 3,2% - 500 ml
Jabłko
Olej lniany - 20 g
II Posiłek:
Chleb razowy - 150 g
Jogurt naturalny - 200 g
Ser żółty - 100 g
Szynka - 100 g
Pomidory
Ogórki
LUB
Ryż brązowy - 100 g
Pierś z kurczaka - 100 g
Pomidory
Ogórki
Oliwa z oliwek - 15 g
III Posiłek:
j/w
IV Posiłek/Posiłek przedtreningowy:
Ryż brązowy - 100 g
Pierś z kurczaka - 100 g
Warzywa (w dni nietreningowe)
V Posiłek/Posiłek potreningowy:
Ryż brązowy/Kuskus - 100 g (NIETRENINGOWE)
2 banany/Ryż biały - 100 g (TRENINGOWE)
Tuńczyk - 100 g
Posiłek przed snem:
Ser biały - 100 g
Mleko - 200 ml
Orzechy włoskie - 30 g
Dane wagowe są orientacyjne. Prosiłbym o ocenę diety pod względem jakości produktów i jeśli będzie okej, postaram się rozpisać to wagowo co do szczegółu.
No i moje pytanko co do warzyw.
Liczy się każdy grosz, dlatego chciałbym wcinać jak najwięcej warzyw z domowej spiżarni, a tam głównie mogę znaleźć pozamykane w słoikach buraki, ogórki kiszone i paprykę w oleju. Czy są to dobre warzywa patrząc okiem kulturysty?