SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta do ostatecznej oceny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1041

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1727 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 26916
Chciałbym doprowadzić do perfekcji(doszlifować) takie aspekty jak trening,dieta,suplementacja.
Wiek: 19 lat
Wzrost: 179 cm.
Waga: 82 kg.
Zdjęcie poglądowe(zdjęcie profilowe)
Cel: W miarę czysta masa mięśniowa

Suma dobowa:
białko, 2,41g./kg.
tłuszcze0,78g./kg.
węglowodany 3,01g./kg.


Moje uwagi, pytania:
1.Trening znajduje się między 3, a 4 posiłkiem moje pytanie, czy mogę do 4 posiłku wrzucić 10ml. oliwy z oliwek?
2.Warzywa jakie nie jadłem "wypychały" mi brzuch, a nie były to kolosalne porcje, bo 250g.
3.Co moge dodać do ostatniego posiłku? Bo jakoś nie pasuje mi samo 100g. twarogu.


Nie będę zakładał miliona kolejnych tematów :), więc tutaj podepnę suplementację.
Stała suplementacja:
Witaminy i Minerały - po 1 posiłku
Omega3 - po 1 posiłku
Bcaa 10g przed treningiem i 10g po treningu

Planowana cykliczna suplementacja:
To co wyżej plus:
Stano Fusion od Hi tec - 30g. przed treningiem
Beta Alanina od xxl - 5g rano na czczo i 5g przed treningiem
Aakg od Olimp - 5g przed treningiem
Leucyna od Ostrowi - 5g po treningu
Carbo pur od Hi tec - 50g po treningu?

+myślałem, żeby na te 7,5 tygodnia cyklu dokupić białko i dawkować - 25g. do 1 posiłku, 25g. po treningu, 25g. przed snem
cm3 od treca 5g rano na czczo, 5g przed treningiem i 5g po treningu

Zmieniony przez - klin2511 w dniu 2013-01-13 19:19:21
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2343 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 348761
Za mało kcal, dobij chociaż do 2800 i zacznij z takim pułapem. Możesz zwiększyć trochę tłuszcze (np. dając oliwy do ostatniego posiłku, zamień twaróg na półtłusty jest mniej przetworzony), możesz dodać tej oliwy też do potreningowego, nic się nie stanie. Co do warzyw to trzeba je jeść, więc spróbuj je dzielić na mniejsze porcje, próbować inne warzywa czy inne rodzaje obróbki termicznej. Suplementacja białkiem nie będzie potrzebne, jeśli będziesz trzymał dietę, tam masz białka wystarczająco. Pamiętaj o urozmaicaniu: kurczaka na inne mięsa/ryby, ryżu na inne rodzaje ryżu/kasze/makarony pełnoziarniste, oliwy na orzechy/olej lniany/tłuste ryby/awokado czy łuszcze nasycone.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1727 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 26916
TomekZ88 - dzięki za odpowiedź.
1.Czyli 10ml oliwy z oliwek do 1,3,4 i 5 posiłku mam rozumieć? Czy oliwa w posiłku po treningowym jest wskazana, tłuszcze nie opóźnią wchłaniania posiłku?
2.Miałem 200g twarogu w 5 posiłku, ale z wcześniejszych porad wywnioskowałem, że aż tyle białka nie potrzebuję, więc obciąłem do 100g. Jem zamiennie chudy/półtłusty zależy jaki jest w sklepie itd. bo często jest tak, że wracam późno i lecę do sklepu a tam tylko chude albo półtłuste załóżmy :)
3.Warzywa, może być tutaj brokuł załóżmy 100g do 1,3,4 posiłku?
4.Co proponujesz jako podmianę kurczaka? Czasami wpada tutaj indyk, ale może masz inne propozycje?
5.Makaronów jest milion rodzajów w sklepie, na coś szczególnie zwracać uwagę? Jakiej firmy np.?
6.Co do ryb, to niestety ale czasami tylko i wyłącznie zamiast kurczaka w DNT do 4 posiłku daję 200g tuńczyka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2343 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 348761
1. Dawaj tak, żeby Ci pasowało do bilansu i w takich ilościach, żebyś nie miał sensacji żołądkowych. Możesz dać tej oliwy do okołotreningowych.
2. Ok, więc kupuj zamiennie, czy jaki jest.
3. Może być, chociaż ja na przykład po brokule miewam czasem bitwy w brzuchu. Próbuj różnych warzyw w różnych ilościach.
4. Wieprzowina, wołowina, indyk, ryby - wybór jest duży.
5. Pełnoziarnisty, razowy lub z semoliny durum (czasem jest napisane na nim samo durum, większość makaronów bezjajecznych jest taka).
6. Tuńczyka z puszki od czasu do czasu dawaj, masz duży wybór ryb mrożonych w supermarketach, zamieniaj je, są dobrym źródłem białka.

Zmieniony przez - TomekZ88 w dniu 2013-01-14 13:57:15
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Masło zrobione w domu. Czy dobra opcja jeśli chodzi o wartości odżywcze?

Następny temat

Dieta na masę do oceny

WHEY premium